Performans endişesini yenecek 5 altın kural

Cinsellikte iyi bir performans göstermek tüm erkekler için çok önemli. Bu yüzden sekste başarısız olma korkusu çok yaygın bir sorun.

Performans endişesini daha önce yaşanılan başarısız cinsel deneyimler nedeniyle gelecekte de cinsel başarısızlık yaşama korkusu olarak açıklayabiliriz. Bazen bir erkek sekste bir kez bile başarısız olsa, devam eden süreçte “acaba sertleşme elde edebilecek miyim?”, “ya başarısız olursam?”, “partnerim beni nasıl değerlendirecek?” gibi endişelerle sertleşme sorunu yaşayabiliyor. Eşini tatmin edemeyeceğine, ona karşı mahçup olacağına takıntılı şekilde inanıyor. Bu takıntı bir kez başladığında sertleşmeyle ilgili zorluk, boşalma problemleri ve uzun vadede cinsel isteksizlik gelişiyor. Hayal edilen cinsel performansa ulaşmak adeta erkekliğin ispatı haline geliyor.

Performans endişesi sadece psikolojik bir seks sorunu değil. Fiziksel açıdan da cinsel fonksiyonları etkiliyor. Stresli, kaygılı, korku dolu bir ruh hali beyinden penise giden seks sinyallerini bozuyor. Peniste sertleşmeyi sağlayan nitrik oksit gibi maddeler salgılanamıyor. Erkek eşini memnun etmek ve harika bir performans sergilemek istese de, cinsellik öncesinde ve sırasında erkeğin aklından geçen tüm bu düşünceler sertleşmenin kaybına ve bazen de erken boşalmaya neden oluyor. Cinsel birliktelikte bir kez başarısız olmanız, sürekli başarısız olacağınız anlamına gelmez. Sertleşme sorunuyla bir kez karşılaşmanız fonksiyonlarınızı tamamen yitirdiğiniz anlamı taşımaz. Sertleşme sorunu 2-3 ay devam ediyorsa yardım arayışına gitmelisiniz.

Haberin Devamı

1. Kendinize yüklenmeyin: Cinsel ilişki ve başarıyı, performans ve erkekliği bir arada değerlendirmeyin. Sorunlarınızı çözeceğinize inanın. Olumlu olmaya gayret edin.
2. Fiziksel teması kesmeyin: Cinsel sorun yaşayan çiftler birbirleriyle olan fiziksel temastan uzaklaşmaya başlar. Oysa dokunma, sarılma, okşama, öpme gibi temaslar eşinizle daha yakın hissetmenizi sağlar.
3. Yavaşlayın: Endişe ve kaygı vücutta stres reaksiyonu başlatır. Dokunuşlarınızı yavaşlatmayı deneyin. Ön sevişme süresini uzatın. Loş bir ortam hazırlamak, hafif bir müzik koymak da gevşeticidir.
4. Onu suçlamayın: Yaşadığınız cinsel sorunları değerlendirirken ne kendinizi ne de partnerinizi suçlamayın. Bu problemi bir çift olarak ele alın.
5. Cinselliği motive edin: Kendiliğinden gelişen karşılıklı istek varsa bunun keyfini çıkarın. Ancak cinsel hisler her zaman kendiliğinden bir anda gelişmek zorunda da değildir. Erkekler de her an cinsel istek duymaz ve cinselliğe hazır olmayabilirler. Bazen çeşitli uyarılarla cinselliği teşvik edebilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR