Bahar aylarında cinsel yorgunluk yaşamayın!

Birçok kişi baharda kendini yorgun hisseder. Bu durum cinsel gücü de düşürüyor!

Uzun sürüyorsa dikkat!

Her ne kadar testosteron hormonu ilkbahar ve yaz aylarında çok hafif doğal bir artışa geçse de mevsim geçişleri özellikle yorgunluk şikayeti yaratarak cinselliği olumsuz etkiliyor. Hava şartlarındaki oynamalar, ısı ve nem değişimleri, gündüz ve gece saatlerindeki farklılaşmalar bahar yorgunluğunun ana nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bu yorgunluk genelde kısa dönemli ve birkaç haftayı geçmiyor. Bu süre içinde geçici olarak istek değişimleri, sertleşme gücü ve boşalma süresindeki farklılaşma hemen sizi panikletmesin.

Tek sefer başarısızlık sürekli başarısızlık yaşayacağınız anlamına gelmez. Ancak cinsel sorunlarınız ısrarcı şekilde devam ediyorsa altında organik, psikolojik ve sosyal açıdan birçok sorun bulunabiliyor. İşte o zaman seksin alarm verdiğini kabullenmeli ve yardım arayışına gitmelisiniz. Organik anlamda alerjiler, tiroid sorunları, uykusuzluk, vitamin-mineral eksikleri, kansızlık, enfeksiyonlar ve depresyon kendini özellikle bahara girişte belli edebiliyor.

Haberin Devamı

Baharda cinsel yorgunluğu kolay atlatmak için bol su için, hareket etmeye ve uykunuza özen gösterin. Sosyal fırsatları değerlendirip partnerinizle vakit geçirin. Sigara ve alkolden uzak durun. Ko-enzim Q10, L-carnitin, multivitamin ve ginseng gibi besin desteklerinden de yararlanabilirsiniz.

Alerjilere dikkat edin!

Alerji sezonu açılıyor. Saman nezlesi olarak da bilinen ‘mevsimsel alerjik rinit’ bu aylarda başlıyor. Çim, ağaç, çiçek veya tohum polenlerinin alerjik bir durum yaratmasıyla burunda akıntı ve tıkanıklık, gözlerde sulanma, yanma, öksürük, hapşırma yaşayanlar artıyor. Saman nezlesiniz varsa burun spreyleri, antihistaminik ilaçlar, burun akıntısını önleyen dekonjestantlar veya göz damlalarından yararlanabiliyorsunuz. Doktorunuzun önerisiyle alerji iğnelerini de deneyebiliyorsunuz. Ancak unutmayın, alerji ilaçları da bazı tansiyon ilaçları, depresyon ve endişe ilaçları, uyku hali yaratan sedatifler ve bazı hormonlar gibi cinsel performansınızı etkiliyor ve sertleşme sorununa yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Oksijen mucizesi
Sağlıklı cinsellik için bol oksijen almanın tam zamanı! Normalde her gün en az 30 dakikalık yürüyüşler yapmanız veya günde en az 10 bin adım atmanız öneriliyor. Bahar aylarında bu yürüyüşleri haftada en az bir gün açık havada yapın. Bunun yanı sıra “ozon terapi” denilen ve aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilerden de yararlanabilirsiniz. Bu tedaviler aşırı stres, uyku sorunları, kronik yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü ile kalp hastalıkları, bakteriyel-viral ve mantar enfeksiyonları, iyileşmeyen yaralar, diyabet, astım, damar tıkanıklıkları, nörolojik hastalıklar, böbrek ve karaciğer sorunları, kas-eklem rahatsızlıkları, göz hastalıkları, selülit ve akne gibi cilt problemleri ile cinsel fonksiyon bozuklukları ve sağlıklı yaşlanma sürecinde destekleyici olarak kullanılıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR