Doğru bilinen 6 seks efsanesi

Sağlık konularında şehir efsanelerine çok sık rastlanıyor. Konu zaten açıkça konuşulamayan cinsellik olduğunda ise bu efsaneler oldukça fazlalaşıyor. Bu nedenle bu haftayı erkek cinselliğinde doğru bilinen yanlışlara ayırdık...

Yanlış 1: Erkekler sürekli ve her zaman seks isterler

Erkekler sürekli ve her zaman seks istemezler. Her erkek dönem dönem cinsel isteksizlik yaşayabilir. Yoğun stres, iş-aile yaşamındaki gerginlikler, ekonomik kaygılar istek düşmanlarıdır. Testosteron eksikliği, çeşitli hastalıklar, ağrı veya ilaçlar ise cinsel isteği organik anlamda azaltır. Bu nedenle isteksizliği hemen “galiba eşimden soğudum” şeklinde algılamayın. Ancak problem bir türlü düzelmiyorsa bir uzmana başvurup altta yatan nedeni araştırın. Hormon profilinin kontrol edilmesi bu durumda oldukça faydalıdır.

Yanlış 2: Filmlerdeki gibi en az 60 dakika mı?

Çoğu erkek özellikle gençler- erotik ve pornografik filmlerdeki performanslarla kendini kıyaslar. Oysa dünyada ortalama boşalma süresi 5.4 dakikadır. Bu süre 50 saniye ile 40 dakika arasında değişir. 60-90 saniye altında boşalmalar ise erkendir. Boşalma refleksini kontrol etmek çoğu zaman erkek deneyim kazandıkça mümkün olur. Ancak cinsellik bir yarış değildir. Her erkek farklı bir boşalma süresine sahiptir.

Haberin Devamı

Yanlış 3: Tek sefer yetmez

Pek çok erkek tek ilişkinin yeterli olmayacağına ve üst üste performans göstermesi gerektiğine inanır. Oysa böyle bir mecburiyet yoktur. Boşalmayla sonlanan bir cinsel ilişkiden diğer bir sertleşmeye hazır olma durumuna kadar geçen süre bazı erkeklerde 15 dakika bazı erkeklerde birkaç saat hatta birkaç gündür. Yaşın ilerlemesiyle de bu süre uzayabilir.

Yanlış 4: 20’lerde hergün 40’larda her hafta?

Cinsel ilişki sıklığının “normal” bir sayısı yoktur. Bu bazı çiftler için her gün, bazıları için haftada ya da ayda birkaç keredir. Bu sıklıkta ilişki süresi uzadıkça veya yaşla hafif düşüş olabilir.

Yanlış 5: Sertleşme ilaçları her derdimize devadır

Sertleşme ilaçları ancak normal bir hormon seviyesi ve cinsel istek durumda işe yararlar. Yani bu ilaçlar hormonları yükseltmez, isteği arttırmaz. Ayrıca sertleşme sorunu yaşayan her erkek bu ilaçlar ile başarılı sonuç almayabilir. Bu kişiler “Bu bile işe yaramadı” diyerek şiddetli bir performans kaygısı duyar, tedavi olamayacaklarını düşünürler. Oysa sertleşmeye engel olan nedenler ortaya çıkarılıp tedavi edildiğinde performans ilaçlarını kullanılmadan da kaliteli bir sertleşme yaşanabilir. Bu nedenle her cinsel sorununuzda -özellikle de hekime danışmadan- bu ilaçlara sarılmayın.

Haberin Devamı

Yanlış 6: Gençlerde cinsel sorunlar psikolojiktir

Hormonsal, damarsal, sinir sistemik kaynaklı organik faktörler ile hayat tarzı alışkanlıkları, hastalıklar, ilaçlar, egzersiz seviyeleri gençlerde de cinsel fonksiyonları bozabilir. Cinsel sorunlarınızın psikolojik olduğunu düşünüp geçmesini beklemeyin. Organik bir problem de bulunabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR