Seks tutkusunu sürdürmenin yolları

Seks sorunları boşanmalara yol açıyor, işin sırrı ise heyecanı artırmakta.

İyi seks ilişkilerin en büyük destekçisi. Haftada bir mutlu ve tatminkar şekilde seks yapan çiftler açık ara daha mutlu hissediyor. Ancak bir yandan da seks sorunları nedeniyle boşanmalar artıyor. Belki de bu yüzden birçok çift uzun süreli ilişkilerde seks heyecanı ve tutkuyu nasıl arttıracağını merak ediyor. İşte o sırlar:

Bu sırları hatırlayın!

Daha sık seks yapmak seks tatmini ve tutkunun devamı için önemli bir faktör. En az haftada bir seks yapın. Sizin için ideal sıklığı eşinizle konuşun. Seks sıklığının üç haftadan daha az olmamasına özen gösterin.

- Sıklık kadar kalite önemli. Düzenli boşalma sağlamak / orgazm olmak ve karşıklıklı tatmin sağlamak tutkunun devam etmesini sağlıyor.

- Yenilik heyecan demek! Sekste karşılıklı zevki artıracak yeniliklere açık olan çiftlerde tutku daha uzun sürüyor. Hoşlandıklarınızı, fantazilerinizi eşinizle paylaşın.

- Duyularınızı tetikleyecek bir hazırlık süreci olmazsa olmaz. İşi rutine bağlamamak gerek. Ortama, ambiyansa, hazırlığa özen gösteren çiftlerde tutku artıyor.

Haberin Devamı

- Biraz yavaşlamak keyifli! Oldu bitti anlayışını unutun. Uzun bir ön hazırlık ve keyifli bir birliktelikle yavaş seks anlayışına yakın duran çiftlerde tatmin ve tutku artıyor.

- İlişkilerinde sevgilerini ifade eden, aşk ve tutku hislerini gün içinde sözle veya mesajla belirten, birbirlerine sevgi ve anlayışla yaklaşan çiftler bu olumlu havayı yatak odasına taşıyor.

- Seksi konuşmak seks arzusunu artırıyor.

- Duygusal yakınlıklarını fiziksel yakınlıkla birleştiren çiftlerde, örneğin daha sık sarılan, dokunan, masaj yapan ve birlikte gülenlerde seks tatmini ve heyecanı devam ediyor.

- Vakitsizlikten yakınmak yerine seks için sözleşmek, romantik kaçamaklar planlamak ve süprizlerle partneri mutlu etmek ilişkideki heyecanı canlı tutuyor.

- Cinsel iletişime önem veren, karşılıklı olarak birbirlerinin nelerden hoşlandığını, nelerden zevk aldığını öğrenmeye gayret eden çiftler seks hayatında daha mutlu.

Haberin Devamı

- Sekste heyecanı canlı tutmak için gayret göstermek en önemli faktörlerden biri. Bir araştırmaya göre karşılıklı gayret ve istekle seksin rutinleşmemesi için özen gösteren çiftlerin üçte biri yirmi yıl geçse de tutkuyu devam ettiriyor.

- Seksi sadece görev hissiyle devam ettirenler ise cinsel tatmin ve tutkuda büyük bir düşüş yaşıyor.

Cinsel sorunlar tutkuyu azaltır

Seks tutkusunun en büyük düşmanı cinsel sorunlar. Sertleşme problemi ve erken boşalma çiftler için seks isteği ve tutkusunu oldukça düşürüyor. Üstelik bu iki sorunu aynı anda yaşayan da çok erkek var. Günümüzde her iki sorun için de hem medikal hem terapisel anlamda başarılı tedaviler var. Haplar, biofeedback sistemleri, penis şok dalga tedavileri, hormon destekleri ve daha pek çok seçenek bulunuyor. Bu nedenle sizde veya eşinizde var olan sorunlarla ilgili iletişim kurmanız, birbirinize destek olmanız ve yardım almanız uzun süreli ilişkinizde heyecanı, tutkuyu ve cinsel isteği devam ettirmeniz açısından şart.

DİĞER YENİ YAZILAR