40 yaşı geçen erkekler için cinsel sağlık rehberi

Yaşam sürelerinin artmasıyla eskiden 40 yaş cinsellikte bir nevi sonun başlangıcı gibi algılanırken artık pek erkek kişi kırkında, ellisinde, altmışında, hatta yetmiş - sekseninde aktif bir seks hayatına sahip olmak istiyor. Peki kırk yaşından sonra sağlıklı bir seks yaşamına nasıl sahip olabilirsiniz?

Andropoz artık erken yaşta başlıyor

Gerçek şu ki insan vücudu cinsel açıdan otuzlu yaşlardan itibaren hafifçe yavaşlama başlıyor. Bu yavaşlamayı hızlandıran faktörler var. Sağlıksız beslenme, hareketsiz bir yaşam, sigara - yoğun alkol, aşırı stres, uyku sorunları gibi yaşam tarzı faktörlerinin etkisi büyük. Çeşitli damar hastalıkları, kullanılan ilaçlar, depresyon-endişe gibi psikolojik faktörler, duygusal nedenler de vücudu cinsel yönden yaşlandırıyor. Erkeklerde orta yaşlarda meydana gelen andropozun yaşı giderek erkene gelmeye başladı. Yani modern yaşamın yan etkileri cinsel hayatta yoğun olarak hissediliyor. Bu durum sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik, boşalma süresinde değişimlerle kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Kısa bir yol haritası

Peki kırk yaşından sonra keyifli bir seks hayatına sahip olmak istiyorsanız neler yapabilirsiniz? Durumu şöyle özetleyebiliriz:

1. Kırk yaşından sonra cinsel fonksiyonla ilgili bir check up yaptırmak iyi bir fikir. Testosteron hormonu seviyeleri, penis damar ve sinirleri, cinsel bölge kasları, prostat fonksiyonunuzu kontrol ettirerek riskleri öğrenmek ve cinsel gücü arttırmak için öneriler almak faydalı.

2. Sonuçlara göre hekiminize danışarak testosteron yerine koyma tedavileri, sertleşme ilaçları, penis ütüsü gibi gençleştirici yöntemler, penis kaslarını kuvvetlendiren biofeedback sistemleri, penis şekil ve hacim bozukluklarına yönelik tedaviler ve cinsel terapi gibi yöntemlerle cinsel gücünüzü yükseltin.

3. Sağlıklı beslenmek çok önemli. Sağlıklı bir kilo aralığında kalmak, bel çevresini normal tutmak, bol antioksidan içeren dengeli bir beslenme planı takip etmek gerekiyor. Bunu yapan erkeklerde hormon seviyeleri de sertleşme kalitesi de iyileşiyor.

Haberin Devamı

4. Düzenli egzersiz hem stres hormonlarını vücuttan atarak hem de cinsel bölgeye giden kan akışını arttırarak cinsel gücü destekliyor. Düzenli egzersiz yapan erkeklerde sertleşme sorunu riski beşte bir azalıyor.

5. Kötü alışkanlıkları bırakın. Günde 1 paket ve üzeri içen erkeklerde sertleşme sorunu yüzde 40 daha fazla görülüyor. Aşırı alkol de cinsel bölge sinirlerine zarar veriyor.

6. Stresi yönetin. Stres düzeyi yüksek, gergin, endişeli, sinirli erkeklerde cinsel güç kaybı daha erken başlıyor.

7. Sağlığınızı izleyin. Cinsel yan etkileri olan şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı, hormon dengesizliğine ve ilaçlara (örneğin bazı yüksek tansiyon, depresyon, endişe, hormon ilaçlar) dikkat edin.

8. Eşinize destek olun. Eşinizde cinsel istek, uyarılma ve orgazm sürecinde meydana gelen değişimleri takip edin ve tedavisinde yanında olun. Eşinizle konuşun, onun ihtiyaçlarını öğrenin.

DİĞER YENİ YAZILAR