Cinsel gücü artıran besinler

Hemen her danışanımız cinsel gücü arttıracak besin tavsiyelerimizi merak ediyor. Cinsel fonksiyonları desteklemek için en önemlisi mevsiminde, çeşitli, dengeli ve sağlıklı seçimlerden oluşan bir beslenme planı takip etmek. Akdeniz tipi beslenmeye ağırlık vermek, sağlıklı bir kiloda kalmak, kaloriden değil besin öğelerinden yüklü gıdaları seçmek. Cinsel sağlığı destekleyen vitamin-mineral ve antioksidanlar bakımından zengin afrodizyak besinlerden yardım almak da mümkün.

Bu besinleri not edin

Badem: Badem başta çinko, selenyum ve E-vitamini olmak üzere cinsel sağlık ve üreme sağlığına iyi gelen pek çok mineral içeriyor. Araştırmalar çinkonun özellikle cinsel isteği arttırıcı etkilerini gösteriyor. Karpuz: Karpuzun içindeki sitrulin” maddesi vücutta “arginin”’e dönüştürülüyor. Arginin de cinsel bölge damarlarının genişlemesini, cinsel bölgenin kanlanması ve uyarılmanın hızlanmasını sağlıyor.

Çilek: Çilek içerdiği antioksidanlar, C vitamini ve folik asit sayesinde cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak uyarılmayı artırıyor.

Haberin Devamı

Kuşkonmaz: En bilinen afrodizyaklardan olan kuşkonmaz, içerdiği B6 vitamini ve folatla uyarılmayı kolaylaştırıyor. İçerdiği yüksek orandaki E vitamini de hem erkek hem de kadınlarda seks hormonlarının salgılanmasını sağlıyor.

Deniz ürünleri: Özellikle midye ve istiridye yüksek oranda çinko, bakır ve diğer mineral-vitaminleri ihtiva ettiğinden cinsel sağlığa yararlı olabiliyor. Ancak kolesterol yüksekliği yaşamadığınızdan emin olun. Deniz yosunu da cinsel sağlık üzerinde olumlu etki gösteriyor.
Balık-balık yağı: Balık ve balık yağının içinde bulunan Omega-3 cinsel bölge damarları için en önemli şifa kaynağı. Omega-3 ayrıca beyinde cinsel isteği ateşleyen dopamin salgısını da arttırıyor.
Baharatlar: Afrodizyak etkisi ile bilinen rezene, karanfil, tarçın, vanilya, hardal, acı biber, meyan kökü ve zencefil destek olarak yemeklerde baharat olarak kullanılabiliyor veya balla karıştırılıp yenebiliyor.
Susam: Seks hormonlarının üretiminde kullanılan çinko sadece deniz mahsülleri ile kısıtlı değil. Susam da çok önemli bir çinko kaynağı.
Roka: Diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi roka da başta demir ve C vitamini olmak üzere içerdiği yoğun mineral ve antioksidanlarla cinsel sağlığı, özellikle de isteği iyileştirici yönde etki gösteriyor.
İncir: Kalp sağlığı için çok önem taşıyan bu meyve, üreme sağlığına yararlarının yanı sıra içerdiği liflerle mükemmel bir afrodizyak.
Kakao: Cinsel yaşamınızı daha ateşli hale getirmek için yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata öneriyoruz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR