Türk kası performansı

Şişmanlık ve fazla vücut yağı sertleşme gücünün en önemli düşmanı...

Performansı olumsuz etkileyen yaşam tarzı faktörlerini sıralarken ilk sıraya kilo fazlalığı ve bel çevresi yağlarını yerleştiriyoruz. Bunu bilen hastalarımdan ‘Hocam yapmayın bunlar Türk kası, Türk kası olmayan erkek mi var?’ diyenler oluyor. Bu yorumlar beni gülümsetse de maalesef gerçek değişmiyor. Obezite, şişmanlık ve fazla vücut yağı sertleşme gücünün en önemli düşmanları arasında.
Kilo seks gücünü azaltır
Tüm dünyada obezite hızla artıyor. Yaklaşık 600 milyon kişinin obez, 1 milyardan fazla kişinin de kilolu olduğu tahmin ediliyor. Obezite pek çok sağlık sorunu için ana risk faktörü. Cinsel sorunlar için de öyle. Kilo seviyesi arttıkça sertleşme sorunu, testosteron düşüklüğü, isteksizlik ve boşalma sorunları da daha sık görülüyor.
Bu etki neden oluşur?
Birincisi fazla yağ dokusu hem testosteronu düşürüyor hem de peniste sertleşmeyi sağlayan bazı maddeleri (örneğin nitrik oksit gibi) engelliyor. İkinci neden obezitenin yol açtığı metabolik hastalıklar. Kilo fazlalığı metabolik sendrom, diyabet ve kalp hastalığı gibi damar sağlığını etkileyen sorunlara davetiye çıkarıyor. Bu hastalarda sertleşme sorunu daha fazla görülüyor. Örneğin şeker hastası olan erkeklerde sertleşme sorunu görülme riski tam 3 kat artıyor. Üçüncü neden ise psikolojik ve duygusal. Fazla kilo vücut imajı sorunlarına, özgüven kaybına, utanma hissine, depresyon veya endişeye yol açarak seks gücünü düşürüyor.
Bel çevreniz 90 cm olmalı
Hem kilonuzu hem de cinsel gücünüzü korumak istiyorsanız vücut kitle endeksinizi (kg/ m²) 25’in altında tutmaya gayret edin. Bel çevrenizi 90 cm altında tutun. Bel-kalça oranının da erkeklerde 1’in üstüne çıkmaması gerektiğini hatırlatalım. Hem fazla kilo, hem cinsel sorun yaşıyorsanız mutlaka testosteron seviyelerinizi, penis damarlarınızın durumunu, penis sinirlerinin hassasiyetini kontrol ettirin. Pelvik kaslarınız da kilo sebebiyle zayıflamış ve penisin fit görünmemesine yol açıyor olabilir. Biz tüm bu kontrolleri yaptıktan ve cinsel gücü arttıran iyi bir program hazırlıyoruz. Bunun içinde ilaç desteği, hormon tedavileri, penis şok dalga tedavileri ve penis kaslarını geliştiren biofeedback sistemleri olabiliyor. Oksijen ve ozon gibi cinsel anti-aging desteklerinden yararlanabiliyoruz. Penis büyütme işlemlerini ekleyebiliyoruz. Ancak kilo sorunu varsa işin içine mutlaka diyet-beslenme desteğini katıyoruz. Metabolizma takibi ve metabolik dedektif dediğimiz ölçümlerden faydalanıyoruz. Hazırladığımız testosteron artırıcı beslenme programlarıyla hem de kilo kaybı hem de cinsel güç artışı hedefliyoruz. Burada önemli olan sorunun ne kadar kronikleştiği. Dolayısıyla yapacağınız ilk iş ‘Türk kası bunlar!’ demek yerine sorunu ciddiye alıp hemen bir kontrole gitmek olmalı!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR