Cinsel tedavilerde yenilik dönemi

Son yıllarda cinsel tedaviler açısından yeni bir çağa tanıklık ediyoruz. Artık cinsel fonksiyonları ateşleyen etkili ve yeni tedaviler moda!

Seksenli yıllarda Türkiye’deki ilk mutluluk çubuğu ameliyatını yapan hekim olarak şunu söyleyebilirim: Erkek cinsel fonksiyon sorunlarının yüzde 80’inden fazlasının organik olduğunun anlaşılması çok önemli bir tıbbi devrimdi. Daha sonra yapılan çalışmalarda penis damar yetersizliklerinin, sinir sistemindeki ileti sorunlarının, erkeklik hormonu testosteron seviyelerinin erkek cinsel sorunlarının esas nedeni olduğu görüldü. Bu tedaviler etkisini bir anda etki göstermesiyle pek çok erkek ve eşi için cinsel yaşam kalitesini çok yükseltti.

Sertleşme ilaçları hızlı çözüm sunar

Doksanlı yıllarda sertleşme ilaçlarının piyasaya sürülmesi ile erkekler sertleşme sorunu için hızlı bir çözüme kavuşmuş oldu. Çünkü erkeklerin çoğu sertleşme sorununda her zaman etkin olacak, hızlı ve kısa sürede etki gösterecek bir tedavi arayışındaydılar. Halen günümüzde sertleşme sorununda değişik sürede etki gösteren, kimisi 24 saat kimisi 72 saat etkili birçok ilacı tedavide ilk seçenekler olarak sunuyoruz.

Haberin Devamı

Artık erkekler sadece cinsel şikayetleri ortadan kaldırmak değil, cinsel fonksiyonları tedavi etmek ve bu bölgenin sağlığını da iyileştirmek istiyor. Yaşam süresinin uzamasıyla daha çok erkek yaşlılık yıllarını seksüel olarak aktif geçirmek arzusunda. Genç erkekler de yüksek cinsel performanslarını devam ettirmeyi hedefliyor.

Penis ütüsü ve cinsel anti-aging

Bu maksatla ön plana çıkan tedaviler arasında penis ütüsü dediğimiz yeni bir yöntem var. Bu yöntemde penise verilen özel şok dalgaları ile penis damarları ve sinirlerinin yapısı iyileştiriliyor.

Özellikle damar sorunları olan, diyabet-yüksek tansiyonu bulunan, sigara içen erkekler için penis damar yapısının bu şekilde korunması ve geliştirilmesi uzun yıllar boyunca etkili bir sonuç veriyor.

Penis ve çevresindeki dokulardaki toksik maddeleri, ödemleri atan yöntemler ile doku gençleşmesi sağlanıyor. Böylece hem var olan cinsel sorunların tedavisi devam ettiriliyor, hem de cinsel bölge daha sağlıklı hale getirilerek önünüzdeki yıllar için önemli bir koruma sağlanıyor.

Haberin Devamı

Gen terapi başlayacak

Cinsel tedavilerin tedavisinde önümüzdeki yıllarda gen terapisi ve doku mühendisliği gibi kavramları daha sık duyacağız. Bu konuda yapılan pek çok çalışma halen devam ediyor. Erkekler cinsellikte her zaman cinsel fonksiyonlarının tam güç çalışmasını istiyor. Ancak öyle görülüyor ki erkeklerin cinsellikte istedikleri bu kadarla sınırlı değil. Cinsel bölge sağlığının korunmasının ve devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu fark eden erkekler yeni tedavilerle cinsel sağlıkta bir adım öne geçiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR