Performansını kıyaslama!

Penis boyu, boşalma süresi başta olmak üzere erkekler, kıyaslamalardan vazgeçmiyor.

Bizi ne mutlu ediyor, nasıl mutlu ediyor sorusunun pek çok cevabı var. Sağlık, aile, para... Benim dikkatimi çeken önemli noktalardan biri ise kıyaslamanın getirdiği rahatlama ve keyif. Pek çok mutluluk araştırmasına göre çevremizdekilere göre "daha iyi" olduğumuza inandığımızda mutluluk hissimiz artıyor. Maddiyat, sağlık, sosyal çevre, konum açısından çevreye kıyasla "daha iyi" isek daha mutlu hissediyoruz. Bu durum cinsel sağlık içinde geçerli. Hastalarım sıklıkla internette, filmlerde, kitaplarda, arkadaş sohbetlerinde bahsedilen sayıları, süreleri cinsel yaşamlarıyla kıyaslıyor. Bu pazar erkeklerin kendilerini en çok kıyasladıkları cinsel konulara kısa kısa göz atıyoruz:

Penis boyu: Penis boyu erkeklerin en çok kıyaslama yaptıkları konulardan biri. Oysa çoğu erkeğin penisi cinsel ilişkide tatmin ve zevk getirecek ölçüde. Zaten cinsel performans açısından en önemli kriter sertleşmenin tam olması ve ilişki boyunca sağlıklı bir süre devam edebilmesi. Bu olmadığında penis de fit ve hacimli gözükmüyor. Tatmin ve keyif düşüyor. Sertleşme fonksiyonu dışında anatomik bir eksiklik varsa ameliyatlar ve değişik yöntemlerle penis boyu ve hacminde artış sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Gecede kaç sez sertleşme olduğu: İki sertleşme arasında geçen süreye refraktör dönem diyoruz ve bu süre kimi erkekte birkaç dakika kimi erkekte birkaç gün olabiliyor. Bu süre yaşla da artabiliyor. Bu nedenle fizyolojik farklılıklara takılmamak ve bir sefer de olsa cinselliğin nasıl geçtiğine odaklanmak gerekiyor.

Boşalma süresi: 1-2 dakika altındaki boşalmaları erken olarak nitelendiriyoruz. Bunun üstünde bir boşalma süresi varsa, tam bir sertleşme oluşuyorsa, önsevişme ve birliktelikte uygulanan teknik ve davranışlar ile partneriniz orgazm olabiliyorsa bu memnuniyet verici olmalıdır.

Cinsel ilişki sıklığı: Kimi çift haftada birkaç gün, kimisi ayda birkaç kez beraber oluyor. Eğer bu sıklık sizin ve partneriniz için yeterliyse ve mutluluk yaratıyorsa başkalarının ne yaşadığını çok da umursamayın. Ancak dikkat: Periyodik yani belli bir düzende beraberlik yaşamıyorsanız, seks süresi 3 haftayı aşıyorsa veya yılda 10 defadan az seks yapıyorsanız alarm işaretleridir!

Haberin Devamı

Boşalma miktarı: Boşalma sıvısı miktarı ortalama 1-2 çay kaşığı kadardır. Ancak yaşlanma sürecinde bu sıvının miktarında doğal bir azalma olur. Hatta bazı ileri yaş erkeklerde boşalma sırasında hiç sıvı gelmez.

Partner sayısı: Erkeklerin vazgeçemediği bir kıyas konusudur. Her ne kadar haftada 1-2 kez beraberliği prostat sağlığı açısından öneriyor olsak da bunu aynı partnerle de yaşayabilirsiniz. Ayrıca genç erkeklerde aşırı partner sayısı ve fast food seks olarak tabir ettiğimiz hızlı yaşanan ilişkiler uzun vadede performans endişesi ve sertleşme sorununa yol açabiliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR