Sertleşme sorununda kök hücre devri

Araştırma sonuçlarına göre, kök hücre tedavisi sertleşme sorununu kökten çözecek gibi gözüküyor.

Sertleşme sorunu tedavisinde şu anda kullandığımız modern yöntemlerin hiç olmadığı bir zaman vardı. Öyle ki bazı cerrahi teknikleri dışında hastalarımıza hiçbir çözüm sunamıyorduk. Oysa şimdi elimizde farklı sürelerde etki eden pek çok ilaç seçeneği, penis enjeksiyonları, hormon tedavileri, penis damar ve sinirlerini yenileyen şok dalga tedavileri ve tabii ki mutluluk çubuğu yani penis protez ameliyatları var. Bu yöntemler sayesinde ister damarsal, ister nörolojik, isterse hormonsal sebeplerle performans zorluğu yaşayan erkeklerin yüzü gülüyor. Hatta şiddetli kalp hastalığı ve ileri boyuttaki şeker hastalığında bile sertleşme kalitesini yükseltmek mümkün.

Daha kaliteli bir çözüm sunuyor

Tabii tıp son hızla ilerlemeye devam ediyor. Son yıllarda sertleşme sorunu için gen terapi, kök hücre tedavileri ve üç boyutlu yazıcılarla doku mühendisliği gibi yeni yöntemler konuşuluyor. Kök hücreyle ilgili yeni bir klinik araştırmanın ilk verileri geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Avrupa Üroloji Birliği’nin yıllık toplantısında açıklandı. Sonuçlara göre kök hücre sertleşme sorununu kökten çözecek gibi gözüküyor. Bu tedavide sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin kendi karın yağlarından elde edilen kök hücreler peniste sertleşmeyi sağlayan dokuya enjekte ediliyor. Böylece sertleşme dokusu iyileşiyor ve hastalar spontan olarak, rahatça sertleşme sağlamaya başlıyor. Üstelik tedavinin bir yıldan daha uzun süre etkili olabileceği de söyleniyor. Sertleşme sorununda kök hücre tedavisi ile ilgili henüz ilk aşama çalışmaları tamamlandı. Etki ve güvenlik konusunda ileri aşama testlerin geçilmesi gerekiyor. Gerçekten bizi bekleyen heyecanlı yıllar var. Isı etkili penis protezler, 3D penisler gibi kök hücre tedavilerinin de sertleşme sorunu yaşayan erkeklere giderek daha kaliteli çözümler sunacağı kanaatimdeyim.

Haberin Devamı

Size uygun bir tedavi vardır

Daha kaç yıl bekleyeceğiz diye hemen moralinizi bozmayın. Şu anda elimizdeki tedaviler de son derece başarılı. Özellikle son yıllarda penisin kendi dokusunda canlanma ve yenilenme sağlayan şok tedavileri, penis kaslarını geliştiren biofeedback yöntemleri, sertleşme ilaçları ve gerekirse penis protezler ile erkekler arzuladıkları performansa kavuşabiliyorlar. Eğer sertleşme sağlama veya sürdürmede güçlük yaşıyor ve bu konuda endişeleniyorsanız size uygun bir tedavi seçeneği kesinlikle vardır!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR