Cinsel performansınızı yaza hazırlayın!

Bahar aylarında her ne kadar testosteron bir miktar yükselse de hava değişimleri, allerjiler, beslenme yanlışları, hareketsizlik gibi faktörlerle seks gücünde bir düşüş yaşayabilirsiniz. Cinsel performansınıza bir bahar dopingi yapmak istiyorsanız önerilerimizi takip edin:

Seks gücünü arttıran güncellemeler

1-Beslenmenizi gözden geçirin. Testosteron kaybı yaşamamanız için aşırı kilo, şişmanlık, bel çevresi yağlanması gibi sorunlarda bir uzman yardımıyla fazlalıklarınızdan kurtulun. Özellikle aşırı stresli, yağlı yiyecekler tüketen, sigara-yoğun alkol kullanan ve spor yapmayan bir erkekseniz cinsel istek düşüklüğü durumda kanda sabah 09-11 arası testosteron seviyelerini kontrol ettirin. Eksiklik varsa hangi yaşam tarzı değişimleri veya hormon tedavileriyle testosteronunuzu yükseltebileceğinizi öğrenin.

2-Sertleşmeyi sağlarken veya sürdürürken zorluk yaşıyorsanız penis ütüsü gibi penis damarlarını yenileyen, hasarları onaran, penis damar-sinir ve cilt dokusunu geliştiren tedavileri hekiminizin önerisiyle kür olarak deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

3-Cinsel bölgeyi ağ gibi saran pelvik kasları eğiterek sertleşmede daha dik ve hacimli duran bir penise sahip olabilir, boşalma sorunları ve cinsel ağrıyı hafifletebilirsiniz.

4-Özellikle vücut yağ fazlalığı, sigara-yoğun alkol tüketiminde cinsel bölgedeki lenf sistemi metabolizma artıklarını ve patojenleri filtre edemez. Bu sistemi ödem, toksinler ve atık maddelerden temizleyen sistemlerden faydalanabilirsiniz.

5-Diyabet, damar sorunları, enfeksiyonlar, aşırı stres gibi nedenlerle cinsel sorun yaşayan hastalarda ozon ve oksijen tedavileri ile cinsel bölgenin kanlanması sağlanabiliyor. Bazı sağlık şikayetleri (bağışıklık, mide - bağırsak şikayetleri, romatizmalar) mevsim geçişlerinde alevlenebilir. Bu durumda cinsel gücünüz düşebilir. Genel sağlığınıza özen göstererek dayanıklılığınızı arttırın.

6-Partnerinizle aranızda bağlılık hormonlarının artması için bahar iyi bir fırsat. Birlikte yapacağınız, eğleneceğiniz, iletişim kurabileceğiniz aktiviteleri seçerek oksitosin seviyelerini yükseltin.

Haberin Devamı

7-Mevsim geçişine adapte olmak için daha fazla hareket etmeye, açık havada yürüyüşler yapmaya, bol oksijenli yerlerde haftada en az bir kez 2-3 saat geçirmeye özen gösterin.

8-Stresinizi yönetin. Uyku kalitenizi ve hijyeninizi takip edin. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte uyanın.

Yarı yol muayenesi

Erkeklerin mutlaka cinsel check up yaptırmaları taraftarıyım. Böyle bir kontrol hem var olan cinsel sorunların nedenlerini ortaya koyuyor, hem de fark edilmeyen fonksiyon düşüşlerini ortaya çıkarıyor. Böyle bir kontrolde;

-Erkeklik hormonlarınız (total - serbest - bioavailable testosteron, prolaktin, TSH vs gibi kan tahlilleriyle)

-Penis damarlarınız (penis doppleri gibi görüntüleme yöntemleriyle)

-Penis sinirleriniz (özel tetkiklerle)

-Performans endişeniz (psikogram gibi psikolojik testler ile)

-Prostat sağlığınız (PSA gibi kan tetkikleri, ultrason vs gibi incelemelerle)

-Pelvik kas tonusu (özel tetkiklerle)

-Cinsellik için risk teşkil eden metabolik parametreler (metabolizma dedektifleriyle) değerlendirilebiliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR