Sekste mutlu, işte mutlu!

Bilimsel araştırmalar, sekste mutlu olan işte de mutlu olduğunu gösteriyor!

Bir erkek veya kadının cinsel hayatlarındaki mutluluğun hayatlarındaki diğer alanlara da yayıldığını yıllardır gözlemliyorum. Hatta yaptığımız pek çok bilimsel çalışmada cinsel sorun yaşayanların özgüven kaybı, endişe - depresyon sorunları, yoğun stres gibi psikolojik sıkıntılar yaşadığını da gördük. Bunun bir nedeni de cinselliğin son derece içgüdüsel ve doğal bir ihtiyaç olması. Çiftlerin yatak odasında yaşadıkları mutluluk, tatmin ve huzur aile hayatlarına hatta iş hayatlarına kadar aksediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir çalışmada da bu etki kanıtlandı. Artık rahatlıkla söyleyebiliriz ki: Sekste mutlu olan işte de mutlu!

Seksin biyolojik ve psikolojik etkisi

Mutlu ve tatminkar bir cinsel yaşamın pek çok faydası var. Bu faydalar hem biyolojik hem de psikolojik. Örneğin seks sayesinde vücudunuzdaki bağışıklık sistemi daha çok savaşçı madde üretiyor, hastalıklara direnciniz artıyor. Seks kilo vermenize yardım edebilir, kan dolaşımını hızlandırabilir ve daha genç göstermenizi sağlayabilir. İşin psikolojik kısmında ise seks vücudunuzda daha çok mutluluk hormonu üretilmesini, daha mutlu hissetmenizi sağlıyor. Stres hormonlarının salgılarını azaltıyor, stresle daha kolay baş etmenize yardım ediyor. Bağlılık hormonu olarak bilinen oksitosin de seks sayesinde salgılanıyor. Beyinde ödül hormonu olarak bilinen dopamin salgısını arttırıyor. Kısacası modunuz ve psikolojik sağlığınız olumlu etkileniyor. Bu durum mutlaka hayatınızın diğer alanlarını da olumlu etkiliyor.

Haberin Devamı

İş tatmini artıyor

Oregon Üniversitesi’nde yapılan yeni çalışmada da tatminkar bir seksin ertesi günü iş tatmininin arttığı, tüm iş günü boyunca daha konsantre ve aktif bir katılımın olduğu gösterildi. Üstelik iş performansını etkileyen kaliteli uyku ve duygusal durum gibi faktörler de seksle birlikte iyileşiyor. Yani iş performansınız düşükse cinsel performansınıza da dönüp bir bakın diyebiliriz.

Cinsel sorunlara dikkat!

Tabii bu çalışmayı değerlendirirken tatminkar ve mutlu bir seks hayatı demeye özen gösterdim. Çünkü eğer cinsel sorunlarınız varsa ve sekste mutsuzsanız tam tersi bir etki görmeye de hazır olmalısınız. Yani herhangi bir şekilde seks yapmak değil başarılı ve keyifli bir performansla seks yapmak önemli. Bu nedenle sertleşme sorunu, erken boşalma, cinsel isteksizlik gibi cinsel sorunlarınızda mutlaka yardım arayın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR