Sportif erkekler sekste daha mı iyi?

Sporun cinsel güç ve performans üstünde önemli bir etkisi var. Üstelik sperm kalitesini de yükseltiyor...

Sportif derken sportif giyinenleri kast etmiyorum. Spor yapan, hareket eden, düzenli olarak hayatında aktiviteye yer veren erkekleri kast ediyorum. Sporun cinsel güç ve performans üstünde önemli bir etkisi var. Üstelik sperm kalitesini de yükseltiyor. Bir manada egzersiz erkeklik gücünü yükseltiyor diyebiliriz. Hatta spor yapan erkekler sekste daha iyi iddiasında da bulunabiliriz.

Uzun ve kaliteli sertleşme!

Sporun cinsel fonksiyonlar üzerinde sayısız faydası var. Öncelikle düzenli egzersiz damar sağlığını destekliyor. Penis damarlarının erkek vücudundaki en küçük damarlar arasında olduğunu düşündüğünüzde bunun önemini anlayabilirsiniz. Vücutta genel damar sağlığı iyileştiğinde penis damarları da kuvvetleniyor, peniste sertleşmeyi sağlayan dokular iyileşiyor. Sonuç daha uzun, daha kaliteli bir sertleşme! Üstelik spor yapan erkeklerde vücut yağı düştüğünden seks gücünü sağlayan testosteron hormonu da yükseliyor. Bu da daha fazla cinsel istek demek! Kemik-eklem sağlığı, denge, koordinasyon ve kondisyon iyileştiğinden sekse daha yüksek bir performans sergilenebiliyor. Üstelik spor yaptığınızda vücudunuzda kronik olarak üretilen stres hormonları (ister iş, ister ailesel sıkıntılar isterse trafikten olsun) vücudunuzdan atılıyor. Egzersiz sayesinde erkekler vücutlarına daha fazla güveniyor ve bu özgüven cinselliğe de yansıyor.

Haberin Devamı

Penis fitleşiyor

Kilo fazlalığı ve özellikle aşırı göbeklenme şikayeti olan erkeklerde “gömülü penis“ denilen bir durum yaşanabiliyor. Penis boyu aslında anatomik olarak normal olsa da penisi çevreleyen yoğun yağ dokusu nedeniyle penis sanki çok küçükmüş gibi görünebiliyor. Fazla kilolardan kurtulmak ve daha sık egzersiz yapmak için bir neden daha!

Haftada üç saat spor yapın

Bu etkilerin hepsi bilimsel çalışmalarla destekleniyor. Hem dünyada yapılan hem de bizim yürüttüğümüz araştırmalara göre hareketsiz erkeklerin cinsel gücü düşük! Haftada iki saat şiddetli/üç saat orta şiddetli veya altı saat hafif şiddetli aktivite yapan erkeklerin ise seks performansı yükseliyor. Sertleşmeler daha kolay sağlanıp sürdürülüyor, daha sık aralıklarla sertleşmeler yaşanıyor ve orgazm kalitesi artıyor.

Haberin Devamı

Kısırlığa faydalı

Son dönemde yapılan bir çalışmada hiç spor yapmayan 260 erkek 24 haftalık bir deneme süresi geçirdi. Buna göre günde 25-30 dakika tempolu yürüyüş yapanlar sperm kalitesinde ani bir yaşadı, sperm hücreleri yüzde 20 daha fazla üretildi. Ancak şöyle bir durum var: Sporu bırakanların sperm kalitesi bir hafta içinde tekrar düştü. Yani spor yapmak yeterli değil, bunu düzenli yapmak gerekli.

DİĞER YENİ YAZILAR