Kilolu erkekleri bekleyen seks sorunları

Kilo fazlalığı, tansiyon, kalp-damar problemleri gibi sağlık sorunlarını sıklaştırarak cinsel performansı azaltıyor...

Fazla kilolu olmak ne yazık ki çok eski zamanlardaki gibi bolluğun, bereketin bir sembolü gibi görülmüyor. Aksine aklımıza hemen metabolik sorunlar, diyabet, kalp hastalığı, diyet, yanlış beslenme geliyor. Aslında bu iyi bir şey. Bu konuda farkındalığın artmasına çok seviniyorum. Çünkü androloji açısından da hastalarımızın fazla kilolarıyla hep başımız dertte. Ne zaman fazla kilolu, göbekli bir hastam olsa biliyorum ki hormonlarda, damar sisteminde bir sorun çıkacak. Ve ne yazık ki hemen her seferinde haklı çıkıyorum.

İsteksizlik ve sertleşme kaybı

Fazla kiloların yol açtığı onlarca sağlık sorunu var ve bunların hepsi cinsel gücü düşürüyor. Örneğin, diyabet penis damarlarında ve sinirlerinde harabiyet yaratarak sertleşme işlevini bozuyor. Yüksek tansiyon, metabolik sendrom, aşırı kolesterol gibi damarsal sorunların hepsinde sertleşme sorunu çok daha sık görülüyor. Fazla kilolara bağlı eklem sıkıntıları bile cinsellikte hareketi kısıtlıyor, performansı düşürüyor. Bunların yanında özellikle göbek çevresinde biriken yağların cinsel gücü azaltıcı etkisi var. Bu yağlar kadınlık hormonları salgıladığından erkek vücudunun ana hormonu testosteronu düşürüyor. Sonuç cinsel isteksizlik ve sertleşme kaybı. Yani kilolu erkekler hem testosteron hem de sertleşme işlevi açısından dezavantajlı.

Haberin Devamı

Estetik kaygılar yoğun yaşanıyor

Önemli bir başka sorun da estetikle ilgili. Kilolu erkeklerde özellikle aşırı göbeklenme varsa “gömülü penis” olarak bilinen bir durum yaşanabiliyor. Penis boyu aslında anatomik olarak normal olsa da penisi çevreleyen yoğun yağ dokusu nedeniyle penis sanki çok küçükmüş gibi görünebiliyor. Buna sertleşme sorunu eklendiğinde erkekler görüntüden mahçup hissedebiliyor.

Sertleşme tam olsa bile cinsel bölgedeki kas tabakası da fazla kilolardan zayıflayınca penis eskisi gibi “fit” gözükmüyor.

Cinsel güç yokuş aşağı iniyor

Tabii cinsel sorunlar genelde birbirini tetikler. Bu nedenle kilolu erkeklerin çilesi burada bitmiyor.

Haberin Devamı

Testosteron düştüğünde, sertleşme sorunu başladığında çoğu zaman boşalma süresi de değişiyor. Erken boşalma başlayabiliyor. Yani cinsel performans yokuş aşağı hızla inmeye başlıyor. Moraller bozuluyor.

Ne yapmak gerek?

Hormonların seviyesi, penis damar ve sinirlerin ne durumda olduğu anlaşılmalı. Bunlar için günümüzde çok başarılı yöntemler var ve cinsel yönden biyolojik gücünüzü size söyleyebiliyoruz. Ardından kişinin metabolik durumu, hastalıkları, kilosu, kullandığı ilaçlar da gözetilerek özel bir tedavi planı oluşturuluyor. Bazen cinsel bölgedeki kasları kuvvetlendiren yöntemler de görünümü rahatlatıyor. Beslenme planı ve metabolik takip her zaman yardımcımız. Örneğin, testosteronu artıracak ve metabolik sendromu azaltacak beslenme programları uyguluyoruz. Eğer kilo sorunu ve cinsel sorunları bir arada yaşıyorsanız bir uzmana başvurun. Cinsel gücünüzü güçlendirin, iyi hissedin...

DİĞER YENİ YAZILAR