Gazete Vatan Logo

Prof.Dr. Zekeriya Beyaz'ın dosyası İstanbul'a gönderildi

Kayseri'de, galerici ve emlakçı Seyfi Doğan'ın, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Türk milletine ve İslam dinine hakaret ettiği iddiasıyla, savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine yapılan ön inceleme tamamlandı

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan incelemenin ardından, dosya yetkisizlik kararıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oto galericiliği ve emlakçılık yapan Seyfi Doğan, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın, yaklaşık bir ay önce gazete ve televizyonlara yansıyan, "öpüşmenin oruç bozmayacağı, iftarın cinsel ilişkiyle açılabileceği' sözleri üzerine, nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Seyfi Doğan 10 Ekim'de savcılığa verdiği dilekçesinde, "Zekeriya Beyaz isimli vatandaş laik Türk milletinin inanç ve haysiyetini, gururunu kırıcı, asil duygularını rencide edici konuşmalar yapmış ve çeşitli gazetelerde yazılar çıkmıştır.

Beyaz'ın, "öpüşmenin orucu bozmayacağı' gibi "İftarınızı cinsel ilişkiyle açabilirsiniz' gibi edep dışı, Müslümanlıkla alakası olmayan münasebetsiz sözleri Türk milletini derinden yaralamıştır. Zekeriya Beyaz isimli vatandaş hakkında, sözlerinden dolayı şahsım adına şikayetçi ve davacıyım" dedi.

Doğan'ın savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine ön inceleme tamamlandı. Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusunu içeren 2005/20192 sayılı dosyanın, olay yerinin İstanbul olmasından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Dosyanın daha sonra İstanbul'da konuşmanın geçtiği ilçe savcılığına gönderileceği belirtildi. İlgili ilçe savcılığı dosyayı inceledikten sonra dava açılıp açılmamasına karar verecek. Dava açılmasına karar verilirse, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, basın yoluyla hakaretten 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle hakim önüne çıkacak.

Haberin Devamı