Erken boşalmada yeni ilaç tedavileri umut veriyor

Erken boşalma hem erkek hem de kadın için cinsel tatmini için ciddi şekilde azaltan bir sorun. Cinselliğin süresini kısalttığı kadar cinsellik sırasında yapılan davranışları ve uyarıların kalitesini de düşürüyor. Erkekte sertleşmeyi devam ettirmeyi, kadında orgazm olmayı güçleştiriyor. Kısacası çiftin üzerinde ciddi bir performans baskısı yaratıyor. Son yıllarda geliştirilen ilaç seçenekleri ise erken boşalma sorunu için umut vaat ediyor.

Yeni çıkan ilişki öncesi hapları

Erken boşalmanın tedavisinde uzun yıllardır antidepresan özellikteki ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçları kullanan bazı hastalarda boşalmanın geciktiğini fark eden hekimler, antidepresanlardan erken boşalmada da faydalanmaya başladılar. Son yıllarda çoğu Avrupa ülkesinde ve ülkemizde ilişki öncesinde tek seferlik kullanılan antidepresan ilaçlar satışa sunuldu. Bu haplar erken boşalma için hızlı etkili bir çözüm sunuyor ve direkt ilişki öncesi kullanılabiliyor. Bu haplarla boşalma süresinde yaklaşık 2.5-3 kat bir uzama oluşuyor. Yani 1 dakikalık bir boşalma süresi 2-3 dakikaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Daha uzun etki eski haplarda

Düzenli kullanılan bazı antidepresanlarda ise yaklaşık 2-3 hafta içinde belli bir kan düzeyine ulaşıyor ve boşalmayı geciktirmeye başlıyor. Boşalma süresinde 2 ile 8 kat bir uzama yaşanabiliyor. Bundan sonra cinsel ilişki öncesinde tek seferlik kullanıma da geçilebiliyor. Bu daha uzun ve etkili bir yöntem. Ancak antidepresanların bu şekilde kullanımı için sertleşme fonksiyonunu ve libidoyu dikkatle takip etmek gerekiyor. Bunu da ancak hekim kontrolünde başarabilirsiniz.

Sertleşme ilaçlarıyla süre uzayabilir

Sertleşme sorunuyla erken boşalmanın yakın bir ilgisi var. Sertleşme sorunu yaşayan erkekler sertleşmeyi kaybetme korkusu ile erken boşalmayı alışkanlık haline getirebiliyor. Yine erken boşalma yaşayan erkekler de kendini ikinci bir sertleşme yaşamaya mecbur hissedip bu sertliği elde edemeyebiliyorlar. Bu tip durumlarda sertleşme sorununun tedavi edilmesi boşalma süresini olumlu etkiliyor. Performans sorunu yaşayan erkeklerde sertleşme ilaçlarının kullanımıyla boşalma süresini uzatmak mümkün olabiliyor. Ancak hem sertleşme ilaçlarını hem de boşalma süresini geciktiren tüm ilaçları mutlaka ve mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Size uygun tedavi seçilmeli!

Erken boşalmada etkili olan bu ilaç tedavileri özellikle cinsel terapi egzersizleriyle, boşalma refleksini kontrol eden kasların eğitimiyle, penis damar ve sinir sisteminin geliştirilmesiyle tam etki gösteriyor. Ev ödevleri ve kas çalışmalarıyla boşalma refleksini geciktirmek öğretilebiliyor. Bazen sistemik ilaçlar yerine lokal etkili kremler jeller kullanılabiliyor. Bazen de altta yatan ve erken boşalmaya yol açacak bir prostat enfeksiyonunun, hormon dengesizliğinin, idrar yolu enfeksiyonun tedavisi rahatlatıcı oluyor. Bu nedenle erken boşalmada en iyi tedavi size en uygun tedavi!

DİĞER YENİ YAZILAR