Daha çok seks yap hormonların yükselsin

Erkeklerin orta ve ileri yaşlarda seksüel olarak aktif kalma arzusu testosteron hormonuna olan ilgiyi arttırıyor. Testosteron seviyesi erkeklerde cinsel gücün önemli bir aynası...

Testosteron nasıl yükselir?

Testosteron erkeklerde 30'lu yaşlardan itibaren doğal olarak azalmaya başlıyor. Bu düşüş 45-50 yaşlarında cinsel şikayet yaratacak seviyelere ulaşıyor. İsteksizlik, sertleşme sorunu, sabah ereksiyonlarında azalma, boşalma süresinde değişim gibi cinsel sıkıntılar gelişiyor. Bu düşüş sağlıksız beslenen, fazla kilolu, hareketsiz, sigara kullanan, aşırı stresli erkeklerde daha hızlı. Bu erkekler daha genç yaşlarda da testosteron kaybının etkilerini yaşıyor. İşte bu faktörlerin doğru yönetimi, sağlıklı yaşamın alışkanlık haline getirilmesi, beslenmeye-spora-stres yönetimine daha fazla dikkat etmek testosteron düşüşünü yavaşlatıyor.

Daha çok seks yap hormonların yükselsin

Seks sıklığı testosteronu etkiler

Erkeklere ve kadınlara üç haftadan az sıklıkta bir seks hayatını önermiyoruz. Çünkü bu süre geçilince seks hormonlarında bir düşüş yaşanıyor. Son dönemde Amerikan Endokrin Birliği'nin yıllık toplantısında yaklaşık 2 bin erkeği inceleyen önemli bir çalışma açıklandı. Buna göre testosteron eksikliği isteği ve cinsel ilişki sıklığını etkiliyor. Ancak bir yandan da az seks sıklığı ve istek de testosteronu düşürüyor.

Haberin Devamı

İşleyen demir ışıldar

Siz vücut kaslarınızı ne kadar kullanırsanız kas yapınız o kadar güçlü olur. Zihninizi ne kadar çalıştırırsanız bellek ve zihin gücünüz o kadar artar. Diyetinize, hareket seviyenize ne kadar dikkat ederseniz metabolizmanız o kadar sağlıklı çalışır. Aynı durum cinsel fonksiyonlar için geçerli. Bu durumda seks sıklığına ne kadar dikkat ederseniz seks hormonlarınız da o kadar güçleniyor.

Seksi düşünün

Aslında erkekler bu konuda daha şanslı. Testosteronun şekillendirdiği beyin yapısı itibariyle erkekler daha sık seks düşünüyor.

Ancak yaşla birlikte sekse verilen önem, seksin hayatınızdaki yeri ve seks sıklığınız gün be gün değişebilir, azalabilir.

Seksüel gücü ateşleyin

Seksüel gücünüzü azaltacak durumlara kadar dikkatli olmanız önemli. Sertleşme sorunu, boşalma problemi, prostat sorunları, cinsel bölge damarlarında-sinirlerinizde yetmezlik olması cinsel ilişki sıklığını azaltabilir. Düzenli olarak cinsel check up yaptırmanız, ara ara cinsel fonksiyonları güncelleyecek,tedavilerden yararlanmanız çok önemli. Böylece uzun yıllar cinsel gücünüzü devam ettirebilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR