Egzersiz seks gücünü ateşliyor

Yıllardır düzenli spor yapan ve golfe tutkuyla bağlı bir androlog olarak egzersizin tüm vücut fonksiyonlarını ateşlediği görüşündeyim. Yıllardır hekim olarak hastalarıma hareket etmenin önemini anlatmaya çalışıyorum. Spor sayesinde kendimi dinç, enerjik ve zinde hissediyorum. Bedenen ve zihnen detoks yapıyorum. Üstelik son yıllarda sporun cinsel güç üzerindeki olumlu etkisi pek çok bilimsel çalışmayla gösterildi.

Erkekler haydi spora!

Sporun cinsel fonksiyonlar üzerinde sayısız faydası var. Öncelikle düzenli egzersiz damar sağlığını destekliyor. Penis damarlarının erkek vücudundaki en küçük damarlar arasında olduğunu düşündüğünüzde bunun önemini anlayabilirsiniz. Vücutta genel damar sağlığı iyileştiğinde penis damarları da kuvvetleniyor, peniste sertleşmeyi sağlayan dokular iyileşiyor. Sonuç daha uzun, daha kaliteli bir sertleşme! Üstelik spor yapan erkeklerde vücut yağı düştüğünden seks gücünü sağlayan testosteron hormonu da yükseliyor. Kemik-eklem sağlığı, denge, koordinasyon ve kondisyon iyileştiğinden sekse daha yüksek bir performans sergilenebiliyor. Egzersiz sayesinde erkekler vücutlarına daha fazla güveniyor ve bu özgüven cinselliğe de yansıyor.

Haberin Devamı

Egzersiz seks gücünü ateşliyor

Bu etki kanıtlandı

Bu etkilerin hepsi bilimsel çalışmalarla destekleniyor. Biz de kliniğimizde yıllardır erkeklerin fizik aktivite seviyelerini, günlük adım sayılarını, aktivite şiddetlerini, hareketsiz-hareketli geçirdikleri süreleri cinsel fonksiyonlarıyla karşılaştırıyoruz. Hatta bu sonuçları Avrupa'da bile sunduk. Sonuçta şunu gördük: Hareket seviyesi düştükçe erkeklerin hem testosteronu hem de sertleşme fonksiyonu azalıyor. Daha aktif, fit, dinç, enerjik erkekler tüm vücut fonksiyonlarında olduğu gibi cinsel güçte de artış yaşıyor.

Haftada 3 saat orta şiddetli aktivite yapın

Son dönemde yaklaşık 300 erkek üzerinde yeni bir çalışma yapıldı. Haftada iki saat şiddetli veya üç saat orta şiddetli veya altı saat hafif şiddetli aktivite yapan erkeklerin seks gücü yükseliyor. Bu erkeklerde sertleşme sağlama yeteneği, sertleşme sıklığı, orgazm kalitesi artıyor. Hafif şiddetli bir aktivite yapmanız hiç yapmamanızdan daha iyi. Ancak tempo, süre ve düzenliliği arttıkça egzersizin cinselliğe etkisi de artıyor.

Haberin Devamı

Stresli erkeklerin çaresi spor

Düzenli egzersizin en önemli etkisi stresin olumsuz etkilerini yok etmesi. Spor yaptığınızda vücudunuzda kronik olarak üretilen stres hormonları (ister iş, ister ailesel sıkıntılar isterse trafikten olsun) vücudunuzdan atılıyor. Aksi takdirde bu hormonlar vücudunuzda birikip tüm vücut işlevlerini bozmaya başlıyor. Bel-sırt-baş ağrıları, yeme sorunları, uykusuzluk, kabızlık-ishal, sinirlilik gibi etkiler baş gösteriyor. Stres hormonları mutluluk hormonlarını da seks hormonlarını da düşürüyor. Bu nedenle yoğun stres altındaysanız sizin için en doğal ve en etkili çözümlerden biri düzenli egzersiz yapmak.

Size uygun bir egzersiz reçetesi

Sigara içen, diyabeti olan, aşırı kilo sorunu olan erkekler cinsel güç açısından risk altında olduğundan bu kişilerin spora daha da önem vermesi gerekiyor. Ancak daha önce hiç spor yapmadıysanız önce hekiminizle görüşün. Şiddet ve süre anlamında adım adım artan bir egzersiz reçetesi size daha uygun olabilir. "Siz ne yapıyorsunuz" derseniz ben de yıllardır yavaş yavaş arttırdığım bir egzersiz rutini uyguluyorum. Haftada en 3-4 sefer golf oynuyorum. Düzenli olarak yürüyüş yapıyorum. Haftada 1-2 kez de hafif tempolu kendi vücut ağırlığımı veya değişik kilolarda ağırlıkları kullanarak kas çalışmaları yapıyorum. Esnemeyi, ısınmayı unutmuyorum. Düzenli spor yaptığım için fiziksel enerjimi sağlayan tam tahıllı gıdalar, ceviz, fındık, taze sebze-meyve ve balık ağırlıklı bir menü uyguluyorum. Her sabah da evde hazırladığımız taze sebze-meyve karışımlarından oluşan bir bardak detoks sıvısı içiyorum. Tüm bu çabalara değiyor mu? Evet değiyor.

Haberin Devamı

Sporun verdiği zihinsel ve fiziksel rahatlamayı ancak spor yapanlar anlar!

DİĞER YENİ YAZILAR