Tehlikeli olan seks tedavilerine dikkat!

Cinsel bir sorun yaşadığınızda ilk yaptığınız internete danışmak ve bulduğunuz bir bitkisel hapı denemekse dikkatli olmanızda fayda var. Cinsellik çok tabu bir konu olduğundan cinsel sorunlar için hekime başvuru oranları hala çok düşük. Bu nedenle pek çok kişi reklamını gördüğü, faydasını işittiği, kolay yolla temin edilebilecek tedavileri hekime danışmadan kullanıyor. Oysa bu tedavilerin çoğunun tehlikeli yan etkileri var.

Sahte-kopya ilaçlar

Seks tedavilerinde son yıllarda bir çığ gibi büyüyen en önemli tehlike sahte-kopya ilaçlar. Piyasada yanlış maddeleri ihtiva eden, bitkisel olduğunu iddia etmesine rağmen aktif ilaç içeren veya aktif maddeleri bir karışım halinde bulunduran pek çok sahte ilaç var. İlaç taklitçilerinin en popüler ürünlerinin başında sertleşme ilaçları bulunuyor. Bazen internette satılan bu ilaçlar kutu ve hapların görünümü açısından gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar iyi kopyalanmış olabiliyor. Hatta Dünya Sağlık Örgütü internet üzerinden satılan bu tür ilaçların yarısından fazlasının taklit olabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Güvenlik önemli

Özel bazı bitkisel ürünlerin ve vitamin-minerallerin cinsel fonksiyonları destekleyici etkisi var. L-arginin, L-citrulline, panax ginseng gibi ürünleri cinsel tedavilere ek olarak verebiliyoruz. Ancak bu ürünlerin de güvenliğinden emin olduğumuz, üretim sistemi düzenli olarak kontrol edilen ve yasal izinleri olan üreticilerden alınmasını öneriyoruz. Üretim-içerik anlamında güven teşkil etmeyen ürünlerden uzak durun diyoruz. Yohimbin gibi bazı ürünler tansiyonu tehlikeli boyutta yükseltebiliyor.

"Sihirli değnek" hekiminizdir

Bir anda cinsel fonksiyon sorunlarınızı "sihirli değnek" gibi çözdüğünü iddia eden bitkisel ürünlere şüpheci yaklaşın. Bilimsel cinsel tedavilerle desteklenmeyen hiçbir bitkisel ürün cinsel problemlerinizi bir anda çözemez. Eğer böyle bir iddia varsa, bu ürünlerin içeriğinde mutlaka aktif ilaç maddeleri bulunur. Siz bitkisel bir ürün kullandığınızı zannederken aslında fark etmeden aktif ilaç maddelerine maruz kalırsınız. Üstelik bu maddeleri kontrolsüz dozda ve hijyenik olmayan şekilde almış olursunuz. Bazen bir değil birkaç ilacı tehlikeli şekilde almış olursunuz. İçeriğinde ikiüç değişik sertleşme hapı, bir kaç doz testosteron ve nezaketen konmuş bir tutam bitkisel madde olan pek çok sahte ürün var. Bunlara karşı dikkatli olun. Cinsel sorunlarda esas "sihirli değnek" hekiminizdir. Sertleşme sorunu, isteksizlik, erken boşalma, penis küçüklüğü, orgazm sorunu gibi problemlerin altında yatan ana neden bulunmadıkça başarılı ve kalıcı bir cinsel tedaviden bahsedilemez. Bu sorunları hekim kontrolünde çözerseniz hem başarılı bir tedavi süreci yaşar hem de kendinizi tehlikeli yan etkilere karşı korursunuz.

Haberin Devamı

Bazı sahte ilaç örnekleri

İçinde hiçbir aktif ilaç veya bitkisel ürün bulundurmayan boş ürünler. Bitkisel olduğunu iddia eden ancak içinde gerçek sertleşme hapı olan ürünler. Sertleşme hapı gibi gözüken ancak hiç aktif madde içermeyen ürünler. Sertleşme hapı gibi gözüken ancak birden fazla sertleşme ilacı ve testosteron gibi ek maddeleri tehlikeli şekilde kombinlemiş ürünler. Üretim şekli belli olmayan jeller-kremler. Penis büyütücü olduğunu iddia eden ürünler.

Haberin Devamı

Hangi yan etkiler görülebilir?

Sahte-kopya ilaçların en masumu içeriğinde hiçbir aktif madde bulunmayan ürünler. Bunları kullandığınızda fayda da zarar da görmezsiniz. Ancak cinsel sorunlarınız çözülmediği için kendinizi depresif, başarısız ve kaygılı hissedebilirsiniz. Daha sık bulunan ve kontrolsüz dozda aktif madde içeren diğer sahte ilaçlarda ise süresi uzamış ve inmeyen sertleşme, peniste morarma, sertleşme işlevi kaybı, kalp çarpıntısı, şiddetli hipotansiyon (tansiyon düşmesi), baygınlık hissi gibi tehlikeli yan etkiler görülebiliyor. Sahte jel ve kremlerde de peniste allerjik reaksiyonlar, döküntü, kaşıntı, morarma gibi ciddi yan etkiler oluşabiliyor. Sizce tüm bu riskler için hekime başvurmamaya değer mi?

DİĞER YENİ YAZILAR