Kadın orgazm olmadığı zaman libidosu düşer

Orgazm olamıyorsanız fizyolojik ve psikolojik nedenleri araştırmak gerek. İlk olarak stresten ve negatif düşüncelerden kaçınmanız şart!

Orgazm sırasında kadın vücudunda meydana gelen değişimler, salgılanan hormonlar, psikolojik ve duygusal tatmin hissi, kadının hem cinselliğe, hem partnerine hem de ilişkisine dair duygu ve düşüncelerini olumlu etkiliyor. Mutlu ve tatminkar bir şekilde cinselliği tamamlayan kadınlarda cinselliğe karşı olumlu hisler gelişiyor. Daha sonraki cinsel ilişkiler için önemli bir motivasyon oluşuyor. Kısaca orgazm kadınlara fizyolojik ve psikolojik yönden sayısız fayda sağlıyor. Üstelik libidoyu da arttırıyor.

- Belirli aralıklarla orgazm olmak önemli

Cinselliği bir yarış, orgazm ve boşalmayı da varılması gereken bir hedef olarak değerlendirmemek gerek. Ancak hiç orgazm yaşamayan bir kadında sonra cinsel isteksizlik, cinsel uyarılma sorunları, cinselliğe odaklanma güçlüğü, öfke gibi sorunlar gelişiyor. Birçok kadın orgazm olamadığı zamanlarda da cinsellikten zevk aldığını belirtiyor. Cinselliğin hangi hislerle tamamlandığı en az orgazm olmak kadar dikkate alınmalı!

- Doğum ve menopoz etkili olabiliyor

Haberin Devamı

Kadınlarda orgazm fizyolojisi erkeğe göre daha karmaşık bir yapıda. Kadında orgazm organik faktörler kadar psikolojik, sosyal ve duygusal faktörlere bağlı. Seks hormonlarının dengesi, sağlıklı bir damar ve sinir sistemi, cinsel bölge hissiyatı, cinsel kasların optimum çalışması önemli. Altta yatan (diyabet, doğum, menopoz gibi) sağlık faktörleri de orgazmı etkileyebiliyor. Diğer cinsel fonksiyon sorunları da önemli orgazm düşmanları. Şiddetli isteksizlik, uyarılma sorunu veya cinsel ağrı cinsel zevki ve bu hazzın orgazm noktasına varmasını engelleyebiliyor. Orgazmla ilgili negatif düşüncelere takılmayın

- Tedavide neler yapılıyor?

Orgazm olamayan veya gecikmiş orgazm olan bir kadında bu probleme neden olacak tüm sebepler detaylı olarak araştırılıyor. Günümüzde orgazmı etkileyen seks hormonlarının, cinsel hislerin ve kas yapısının ölçümleri yapılabiliyor.Orgazm olmaya engel teşkil eden sağlık sorunları, ilaçlar incelenebiliyor. Orgazm sabotajçısı yanlış cinsel inanışlar, negatif düşünceler, konsantrasyon düşmanları eleniyor. Gereken noktada hormon düzenlemeleri, kas eğitimleri ve cinsel terapi ödevleriyle orgazm gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

- Ana odaklanıp konsatrasyonunuzu arttırmaya çalışın

Birçok kadın günlük hayat olaylarından dolayı cinselliğe konsantre olmakta zorlanıyor. Eğer cinsellikte yargı, endişe ve eleştiri içeren düşünceler, gün içindeki gerginlikler aklınıza geliyorsa, bırakın bu düşünceler geldikleri gibi gitsinler. Sizi cinsellikten uzaklaştıracak düşüncelere saplanıp kalmayın. Eşinize, dokunuşlara ve zevke odaklanın. Çok gerginleştiğinizde kısa bir mola alıp daha sonra sekse devam edebilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR