Cinsel sorunlarda ten uyumu nasıl sağlanır?

Ten uyumu olan çiftler ilk beraberlikten itibaren karşı konulmaz bir çekim hissediyor, harika bir cinsel yaşama sahip oluyor ve hiç cinsel sorun yaşamıyor. Peki cinsel sorunlar baş gösterdiğinde ten uyumundan bahsetmek mümkün mü? İşte cevabı...

Aslında pek çok çift karşılıklı çekimi yitirdiklerinde tekrar elde edebiliyor. Bunun için seks sırasında yetersiz olmaktan korkmak, anormal olmaktan çekinmek, seksle ilgili arzuları ifade edememek gibi engellerin ortadan kaldırılması şart! Seks öncesinde, sırasında ve sonrasında eşe yakın hissedildiğinde, dokunuşlara odaklanılıp heyecanlanma beklendiğinde, cinsel isteklerle ilgili suçluluk duyulmadığında ten uyumu tekrar canlandırılabiliyor. Cinsel sorunların tedavi edilmesi ise ten uyumunu sağlamak için olmazsa olmaz!
Ten uyumunu sağlamak için bunları deneyin
- Öncelikle var olan cinsel fonksiyonlarınızı dikkatle gözden geçirin. Erkekte sertleşme sorunu, erken boşalma, cinsel isteksizlik; kadında uyarılma güçlüğü, orgazm problemi, cinsel ağrı karşılıklı çekim ve ten uyumunun en büyük düşmanları.
- Cinsel sorunların yüzde 70’inin organik nedenlerle geliştiğini hatırlayın. Mutlaka bir tıbbi incelemeden geçerek cinsel problemlerinizin tıbbi nedenlerini bulun ve buna yönelik bir tedavi alın.
- Doğru cinsel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun. Cinsel ilişkinin ne kadar süreceği, hangi davranışların yapılacağı gibi pek çok konuyu kulaktan dolma öğreniyoruz. Eğer yanlış bilgiler varsa mutlaka doğru bir kaynaktan teyit alın.
- Kadın ve erkek arasında cinsel anatomi-fizyoloji farklılıkları nedeniyle çoğu zaman uyarılma ve orgazm süresi farklılık gösteriyor. Kadında orgazm getiren davranışlar ile erkekte sertleşme ve boşalmayı sağlayanlar farklıdır. Sizin için işe yarayan seks hareketleri eşinize keyif vermeyebiliyor. Bu durumda birbirinizi suçlamayın, konuşarak ikiniz için de işe yarayan bir rutin belirleyin.
- Cinsel hayatınızda tatminsizlik yaşıyorsanız bu durumu eşinizle kırıcı ve eleştirisel olmayan bir tonda konuşun. Neleri iyileştirebileceğinizi görüşün. Gerekiyorsa bir uzmandan yardım alın.
- Ten uyumsuzluğunda hemen ümitsizliğe kapılmayın. Unutmayın bazı çiftler cinsel uyumu ilk denemede yakalasa da pek çok çift için bu uyumu sağlamak çok daha uzun vakit alıyor. Ancak zaman içinde düzelme olmazsa yardıma başvurun.
Cinsel sorunlarda ten uyumu nasıl sağlanır?
- Kadında orgazm veya ağrı sorunlarında detaylı bir medikal ve psikolojik inceleme yapılıyor. Hedefe yönelik sistemik veya lokal tedavilerin yanında orgazm olmayı kolaylaştıracak, ağrıyı azaltacak teknikler ten uyumunun sağlanmasını kolaylaştırıyor.
-Sertleşme sorunu olan erkek sertliğini kaybetme korkusuyla gerginleşip, bir an önce cinsel birlikteliğe geçiş yapmak isteyebiliyor. Bu durumda, dokunuşlardan keyif almak kadın için güçleşiyor. Sertleşmeyi sağlamayı ve devam ettirmeyi sağlayan ilaçlar, enjeksiyonlar, penis ütüsü gibi modern yöntemler ile bu problem aşılabiliyor.
- Hormonsal nedenlerle gelişen cinsel isteksizlikte beyinden giden cinsel sinyaller azaldığından haz alamama gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu durumda hormonsal eksikliğin tespit edilip yerine konması şikayetleri gideriyor ve ten uyumunu sağlıyor.
Ortak rutin belirleyin
Sizin için işe yarayan seks hareketleri eşinize keyif vermeyebilir. Bu durumda birbirinizi suçlamayın, ikiniz için de bir rutin belirleyin.
Eşinizle konuşun
Cinsel hayatınızda tatminsizlik yaşıyorsanız bu durumu eşinizle kırıcı ve eleştirisel olmayan bir tonda konuşun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR