Gazete Vatan Logo

Prof. Dönmezer göz yaşlarıyla uğurlandı

Kansere yenik düşen ünlü hukuk adamı Ordinaryüs Prof. Dr. Sulhi Dönmezer, günümüzde hemen her biri mevki sahibi olan eski öğrencileri ve üniversitedeki mesai arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Uzun süredir tedavi gördüğü pankreas kanserine yenik düşen Ordinaryüs Prof. Dr. Sulhi Dönmezer (86) dün son J yolculuğuma uğurlandı. Dönmezer için ilk tören İstanbul Üniversitesi Rertörlük binasında düzenlendi. Buradaki törene, eski öğrencilerinden Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler, Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, eski milletvekili Masum Türker, İstanbul'daki üniversitelerin rektörleri, öğretim üyeleri, hukuk ve bilim adamları, eşi Merih Dönmezer, kızı Zuhal Çakıroğlu ile oğlu Cemal Dönmezer katıldı.

Yetiştirdiği insanlar tesellimiz
Törende duygularını dile getiren Zuhal Çakıroğlu, "Sadece babamızı değil, dünyaya mal olmuş bir bilim adamını ve bir bilgeyi uğurluyoruz. Bizleri ve tüm öğrencilerini ilkeler doğrultusunda yetiştirdi" dedi. İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Saylan Akkaya ise, "Okulumuz zor günlerinden birini yaşıyor. Bıraktığı eserler, yaktığı ışık ve yetiştirdiği insanlar teselli kaynağımızdır" diye konuştu. Dönmezer'in cenazesi daha sonra Fatih Camii'ne getirildi. Buradaki törene de eski milletvekilleri Namık Kemal Zeybek, Meral Akşener, Cavit Kavak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile çok sayıda avukat, hakim, savcı, öğretim görevlisi ve siyasetçi katıldı. Dönmezer, Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı