Gazete Vatan Logo

Prezervatif için bir servet ayırdı!

Mucit arıyor...

MICROSOFT’tan emekli olduktan sonra, eşi ile kurduğu vakıf için çalışan Bill Gates, şimdi de yeni nesil prezervatifi yaratacak mucidi arıyor. Gates, kolay kullanılır bir prezervatif istiyor.

Bill&Melinda Gates Derneği, ‘yeni nesil prezervatif’ geliştirenlere başlangıçta 100 bin dolarlık bağış teklif ederken, yardım, 1 milyon dolara kadar yükselebilecek. Gates’in hedefi, prezervatifin, innovasyonla ikinci bir nesile kavuşması.

KULLANIMI KOLAY OLSUN

Kadın ve erkek için kullanımı daha da basitleştirilebilen bir prezervatif ya da kullanımı teşvik edici bir yenilik de Gates’in ödülü vermesi için yeterli sayılacak. Öte yandan konuşulması yasak olduğu için kullanım oranı düşük olan ülkelerde de teşvik edici yeniliklerin ödülü kazanabileceği belirtiliyor. Küresel Sağlık Programı bünyesinde verilecek ödül, bilim adamından öğrenciye, girişimciden serbest meslek sahibine kadar herkes için geçerli. Bill&Melinda Gates Derneği’nin Küresel Sağlık Keşfi ve Dönüşümel Bilim direktörü Chris Wilson’un verdiği bilgiye göre Bill gates, prezervatifin cinsel zevki düşüren bir şey olarak görüldüğünü söylüyor ve yeni nesil prezervatifin, erkekleri daha fazla kullanmaya itecek türden bir şey olmasını istiyor. Ancak bu konuda bir proje geliştirmek isteyenlerin Bill&Melinda Gates Derneği’ne ‘test edilebilir’ bir hipotez sunması gerekiyor. Ayrıca, bu hipotezde ‘fikrinizin nasıl test edileceğinin veya onaylacağının, aynı zamanda geçerli bir veri sunacağının’ açıklanması da gerekiyor.

Haberin Devamı