Gazete Vatan Logo

Prens Selman gider Abdülaziz gelir!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrinin Veliaht Prens Selman tarafından verildiği iddia edildi. Veliaht Prensin görevden alınması için uluslararası baskılar artarken, Kral Selman’ın yurt dışına kaçan kardeşi Prens Ahmed önceki gün İngiltere’den ülkesine döndü

Prens Selman gider Abdülaziz gelir!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde belge almak için girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha dışarı çıkamadı. Kraliyet ailesini ve Veliaht Prens Selman’ı eleştirel yazıları ile dikkat çeken Kaçıkçı’nın daha sonra başkonsoloslukta öldürüldüğü ortaya çıktı. Suudi Arabistan’dan 2 özel uçak ile gönderilen ekip tarafından öldürüldüğü anlaşılan Kaşıkçı cinayeti ile ilgili azmettirici olarak Veliaht Prens Selman’ın adı ön plana çıktı. Türkiye tarafından yürütülen soruşturma ve elde edilen belgeler özüllikle Veliaht Prens üzerindeki uluslararası baskıları artırdı. Hatta Veliaht Prens’in görevden alınması gerektiği yüksek sesle ifade edilir oldu.

İngiltere gelişmesi

Veliaht Prens Selman üzerindeki uluslararası baskılar artarken önceki gün İngiletere’de yaşanan olay, Prens Selman’ın görevden alınacağı iddialarını güçlendirdi. Kral Selman’dan sonra taht için en güçlü aday olan ve daha sonra Prens Selman’ın göreve gelmesiyle ülkesinden kaçmak zorunda kalan Prens Ahmed bin Abdülaziz, özel uçak ile ülkesine döndü. Bir süredir kendi tercihiyle İngiltere’nin başkenti Londra’da sürgün hayatı yaşayan Prens Ahmed’in ülkesine dönüş kararını, CIA Başkanı’nın Suudi Arabistan ziyareti sonrası alınan güvence sonucunda aldığı iddiası kuvvet kazandı. Prens Ahmed, bazı Batılı uzmanlar tarafından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yerine geçebilecek bir kişi olarak görülüyor.

Haberin Devamı

İstanbul Başsavcılığı: Boğuldu, cesedi parçalandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girer girmez boğularak öldürüldüğü, cesedinin ise parçalanarak yok edildiği açıklandı. Başsavcılık açıklamasında “yerli işbirlikçi” bulunduğuna dair Suudi Arabistan Krallığı makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirildi. Başsavcılık açıklamasında “Gelinen aşama itibari ile gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden somut sonuç elde edilememiştir” denildi.
SUUDİ Başsavcı MİT’le görüşüp gitti
SUUDİ Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb dün ülkesine döndü. Başsavcı Suud El Muceb’dan önce havalimanına heyetten bir araç geldi. Araçtan başsavcının heyetinde bulunan 4 kişi indi. Bu kişilerin beraberinde getirdiği üzerinde numaralar bulunan büyük çantalar dikkat çekti. Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşen ve Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda inceleme yapan Başsavcı Muceb, önceki gece de saat 00.10 sıralarında İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü’ne gitti. Bir süre burada kalan Suudi savcı tekrar kaldığı otele döndü.
Prens Abdülaziz kim?
Prens Ahmed bin Abdülaziz, Kral Selman’ın kardeşi. Uzun yıllar devlet kademelerinde görev aldı. Özellikle ordu tarafından sevilen bir karakter. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı’na kadar yükselen Prnes Ahmed, Veliaht Prens Selman’ın göreve gelmesine karşı çıktı. Muhammed Bin Nayif’in azledilip Prens Selman’ın göreve getirildiği Biat Heyeti’nde karşı oy kullandı ve ardından da sonra kızağa çekildi. Geçtiğimiz Kasım ayında 11 Suudi Prensin ve onlarca bakana Veliaht Prens tarafından düzünlenen operasyondan ise saatler önce ülkesinden Amerika’ya özel bir uçak ile kaçtı. Ardından İngiltere’de yaşamaya başladı ve Kral Selman ile Prens Selman’ı açık açık eleştirdi. Hatta Yemen’de yapılan askeri operasyondan Prens Selman’ı sorumlu tuttu.

Haberin Devamı