Gazete Vatan Logo

Pozitif başkan

TÜSİAD Başkanlığı’na seçilen Erol Bilecik, pozitif mesajlar verdi: Türkiye’nin güzel günler geçireceğine dair en ufak bir şüphem yok. Zorluklar bizi endişelendirmiyor, motive ediyor

Pozitif başkan

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Erol Bilecik seçildi. Tek aday olarak seçime giren Bilecik, 146 oyun 144’ünü aldı. Bir oy boş çıkarken bir oy geçersiz sayıldı. Erol Bilecik, oyunu kullanırken ve Başkanlığa seçildikten sonra yaptığı açıklamalarda pozitif mesajlar verdi. Bilecik, Türkiye’nin dalgalandığı bir dönem olduğunu ifade ederek, “Ama eminim bugünleri bu anlamda aşacak çok nedenimiz var. Bundan sonraki bütün dönemlerde Türkiye’nin daha refah, daha aydınlık, daha geleceğe dönük olarak gerçekten güzel günler geçireceğine dair en ufak bir şüphem yok” dedi.

TÜSİAD Başkanlığı’nın “ateşten bir gömlek giymek” gibi zor bir görev olduğunun belirtilmesi üzerine Bilecik, “Hiçbir görev zor değildir” ifadesini kullandı.

Birlik sevgi mesajı

Bilecik, seçimin ardından yaptığı konuşmada, yılın ilk anlarından itibaren terörün ülkeyi hedef aldığına işaret ederek, çatışmaya karşı birlik ve beraberliğin, ayrıştırıcılığa karşı birleştiriciliğin ön plana çıkartılması gerektiğini, TÜSİAD’ın mesajlarının da bu yönde olduğunu vurguladı. Bilecik, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Tarih bize terör zehrine karşı en etkili çarenin, nefrete karşı sevginin, ayrıştırıcı söylemlere karşı sağ duyulu yaklaşımların çatışmaya karşı birliğin ve beraberliğin tercih etmek olduğunu defalarca gösterdi. Önümüzdeki dönemde de 4 elle sarılmamız gereken çare gerçekten budur. Önümüzdeki dönemin zorlu olması bizi gerçekten endişelendirmiyor. Tam aksine geleneksel misyonumuzun ışığında daha fazla çalışmak adına samimiyetle söylüyorum bizi motive ediyor. Zira, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için, emeklediğimiz alanlarda koşmamız, koştuğumuz alanlarda hızlanmamız gerekiyor. Yeni dönemde arkadaşlarımla birlikte çok ama çok çalışacağız.Türkiye bir demokrasi, hukuk ve en geniş özgürlüklere sahip, teknolojik, bilimsel ve sanatsal yaratıcılık toplumu olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir ülke olabilir. Bu yönde azimle çalışacağız.”

Erdoğan kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Erol Bilecik’e bir telgraf göndererek, tebrik etti.

Haberin Devamı

Erol Bilecik kimdir?

Index Grubu’nun kurucusu Erol Bilecik, 1962 Antakya doğumlu. 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Bilecik, Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında. Bilecik, 1987’de Nixdorf Computer’de sistem analisti olarak çalışmaya başladı ve 2 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Bilecik 1989 yılında Index Bilgisayar’ın kurucu ortaklarından olarak firmanın genel müdürlük görevini üstlendi. Bilecik, halen Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate, Neteks, Homend, Artım ve Teklos’un CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor. TÜSİAD’da 2015-2016 döneminde yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Bilecik, evli ve 2 çocuk babası.

Memnun ve mesut ayrılıyoruz

TÜSİAD Onursal Başkanı Rahmi Koç, oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaparak, şunları söyledi: “Oyumuzu verdik, oldukça güzel konuşmalar yapıldı. Bir senede TÜSİAD çok yol almış, çalışmalar yapılmış. Memnun ve mesut ayrılıyoruz. Allah yeni yönetim kuruluna ve başkanına kolaylıklar versin. Zor bir duruma giriyoruz, inşallah gelecek sene genel kuruluna geldiğimiz zaman geçtiğimiz dönemki muvaffakiyetin devamını görmek isterim.”

Haberin Devamı

Şehit kanı yerde, para konuşulmaz

Ekonominin içinde bulunduğu sıkıntıların herkesin malumu olduğunu ifade eden TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, “O kadar zor zamanlardan geçiyoruz ki, şehitlerimizin kanı yerdeyken parasal konulardan konuşmayı zul kabul ediyoruz” dedi. Enflasyon artışı, üretim gerilemesi ve işsizliğin artmasını ‘tehlikeli kokteyl’ olarak niteleyen Özilhan, ekonomi yönetiminin yangını söndürmek üzere aldığı bir dizi önlem için, “Bunlar bugün için yaraya pansuman olsa da yarını kurtarmaya yeterli değil” ifadesini kullandı. Darbe girişimi sonrası adeta yeni bir kurtuluş savaşı verildiğini anlatan Özilhan, Hain terör örgütleri belli ki ülkemizin bütün fay hatları ile oynuyorlar. Bu hepimiz için hayat memat meselesi” dedi. Ülkeye yönelmiş terör tehdidi karşısında toplumsal dokuyu güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Özilhan, “Birlik ve beraberliği lafta bırakmamalı, hayata geçirmeliyiz ve birbirimize güvenmeliyiz” dedi. Başkan olarak son kez kürsüye çıkan Cansen Başaran Symes de, “Laiklik olmadan Ortadoğu’daki şiddet dalgalarının ülkemizi içine çekmesini engellememiz mümkün değil. Ortak hedeflerimizin azalmasını değerlerimiz ve hayat tarzı üzerinden ayrışmanın hızlanmasını üzülerek izliyoruz. Sürekli bir OHAL ortamının tek başına güvenlik sorunlarının aşılmasını sağlayacağı kanısında değiliz” diye konuştu.

Haberin Devamı