Gazete Vatan Logo

Popüler olmak artık çok kolay

Kariyerine Özcan Deniz’in vokali olarak başlayan ve Anlatacaklarım Var albümüyle müzik piyasasına adım atan Merve Küçükaytekin hikayesini ve hedeflerini anlattı.

Popüler olmak artık çok kolay

Biraz kendinizden bahseder misiniz nedir hikayeniz?

Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum. Ailemle arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümü mezunuyum. 4 yaşımda şarkı söylemeye başladığımda ailemin dikkatini çekmiştim. Okulda yıl sonu ve bayramlarda dans ve müzik aktiviteleri olduğunda en başta yer alırdım. Fethiye’de oturduğumuz dönem yerel televizyonlarda ve birçok programda yer aldım. Akdeniz bölgesi ses yarışmasında birinci oldum. Lise bittikten sonra hayalim konservatuarı kazanmaktı başardım ve mezun oldum. Bu süre içerisinde TRT Müzikte 2 yıl müzik programında şarkı söyledim. Bu arada sadece şarkı söyleme dinleme değil söz yazma ve beste yapma yeteneğimi keşfettim. Albümümdeki besteler dışında birçok besteler yaptım. Özcan Denizle 2 yıl birlikte çalıştık. Volga Tamöz no 2 albümünde sözü ve müziği bana ait olan ‘Büyüledin’ şarkımla yer aldım. Hazırlandığım ‘Anlatacaklarım Var’ albümümde 7 şarkım var. Bu çalışmam uzun yılların birikiminin özetidir.

Haberin Devamı

Özcan Deniz’le çalışmak nasıldı?

2 yıl çalıştık çok keyifliydi. Konserleri olduğunda tatilde bile olsam yarıda bırakıp yanına işe gidiyordum. Çok mutluydum Özcan ve ekibiyle benim için güzel bir deneyim oldu. İlk ve son vokal deneyimim onunlaydı zaten başka kimseyle de çalışmayı düşünmüyordum sonrasında planım albüm yapmaktı öyle de oldu.

Artım şarkılar çabuk tükeniyor

Hedefiniz ne?
Öncelikle şarkılarımın herkes tarafından sevilmesini ve söylenmesini çok istiyorum. Yeni şarkılar üretip söylemeye devam etmek ileride de bir Türk sanat müziği proje albümü yapmak istiyorum. Artık şarkılar çok çabuk tüketiliyor sürekli üretmek gerekiyor benim ve diğer başarılı müzisyenlerin emeklerinin karşılığını almasını istiyorum.
Müzik piyasasındaki gözleminiz nedir?
Şu an müzik piyasası internet ortamında çok gündemde farklı ve güzel şeyler yaptığınızda insanlar sizi takip ediyor popüler olmanız bu anlamda çok kolay artık. Güzel bir şey varsa ortada her sektörde olduğu gibi müzik piyasasında da yerini buluyor.
Bediğinizi bulamazsanız B planınız ne?
Yine yeni şarkılar yapmaya devam ederim. Müzik dışında yapmak istediğim bir şey yok.
Kim gibi bir şarkıcı olmak istersiniz?
Tabi ki de kendim olmak isterim. Bence herkes kendine göre bir şeyler yapmalı öyle daha başarılı ve özgün oluyor. Yani başarı için özgün olmak gerek. Kimseye özentim olmaz.

Haberin Devamı