Gazete Vatan Logo
Magazin Popstar Aydan iddialı!

Popstar Aydan iddialı!

Popstar yarışmasında fırtına gibi esen Aydan Kaya, kendini eğiterek ve geliştirerek tekrar geri döndü

Funda Erkoç/Sivridilli

Popstar yarışmalarının bizlere tanıttığı en ilginç yarışmacılardandı!.. O elendiğinde ben bile gözyaşı dökmüştüm itiraf ediyorum! o büyülü sesin bu kadar çabuk elveda demesi içime oturmuştu ama her elveda yeni bir hayatın ve yepyeni bir zaferin başlangıcı demekmiş şimdi bunu daha iyi anlıyor insan...

Yıllar geçti çoğunun birden esen şöhret rüzgarı ile sağa sola savrulduğu bir ortam da kendini eğiterek geliştirerek tekrar doğdu Aydan Kaya!...

Yıllar önce başlayan bir serüven sizin ki popstar aydan olarak ilk jüri karşısına çıktığınız gün aklınızda nasıl bir gelecek vardı?

Anın heyecanıyla kafanızda bir gelecek kurmuyorsunuz. Daha sonraları geleceğe dair bazı şeyler kafanızda şekillenmeye başlıyor ama o ilk jüri karşısına çıktığınız an o gün söyleyeceğiniz şarkı dışında isteseniz de başka bir şeye odaklanamıyorsunuz.

Hava temizlemede hepa sistemli süper cihaz

Hayallerinizi yıkan ya da işte burada oldu. Benim noktam dediğiniz bir an var mı?

Hayallerimi yıkacak ya da "tamam şimdi oldu, bitti" diyeceğim net bir aşama yok. Hayatımı da hiçbir zaman böyle şekillendirmedim. Benim hedeflediğim yerler ve işler var. "Adım adım" ilerlemek, yükselmek ve başarmak için çalışıyorum. Mesela Chris De Burgh düeti bunlardan biriydi. "Tamam, oldu işte, bu benim noktam" diyemem bu düet için ama beni hedeflediğim yere götüren basamaklardan birini çıktığımı söyleyebilirim.

Popstar yarışmasına iyi ki katılmışım....

Yarışmadan sonra en pişman olduğunuz ne oldu?

Yarışmadan sonra pişmanlıklarım olmadı, hatta tam tersi iyi ki katılmışım dediğim bir programdı. Beni hedefime yavaş yavaş götüren keyifli bir platform oldu.

Dizi oyunculuğu başladığında kararsızlıklar yaşandı mı? müzik mi? oyunculuk mu diye?

İkisi de büyük aşkım, oyunculuk eğitimi aldım, her hangi bir kararsızlık ya da ikisinden birini birine tercih edeceğim durum yaşamadım. Hatta oyunculuğuma dair tahsilimi tamamlayıp Üniversiteyi de bitirdim. Bundan sonra her iki yolda da emin adımlarla yürümeye devam edeceğim.

Kolayı seçmedim üniversiteyi bitirdim

Eğitimi ön planda tuttunuz hep ve büyük başarı gösterdiniz kendinizi yetiştirdiniz ama verilen bu ara kayıp zaman değil miydi? Bazılarına göre kolay olan yolu neden seçmediniz?

Kesinlikle kayıp bir zaman değildi. Bu süreçte kendimi geliştirdim. Yaptığım işi nasıl daha iyi hale getiririmin yollarını aradım. Belki daha önce projeler çıkarsaydım bu kadar başarılı olmayacaktı, bu kadar beğenilmeyecekti ve ben burada olmayacaktım. Geçen süre zarfında insanlar beni çok daha iyi tanıdı. Yaptığım müziğin ve yorumculuğun daha farklı ve değişik olduğunu fark ettiler. Kolay olan hep vardır, önemli olan zoru başarmak.

Albümden bahsedelim biraz kimler size yol gösterici oldu kimler destekledi?

Çok fazla isim var ama başından sonuna kadar her aşamasında yanımda olan, çekip çeviren kişileri özetlemek gerekirse Süheyl Atay, Ahmet Çelenk (Dokuz Sekiz Müzik) ve müzik direktörüm Olcay Anar'ı diğerlerine göre az da olsa ön plana çıkarabilirim.

En tepede nasıl olurum düşüncesi beni mutlu ve azimli kılıyor!...

Zorlu bir piyasa girdiğiniz şu günlerde hedefim bu dediğiniz yer ?

Spesifik bir hedef koyup "ulaştım, ulaşmadım" mücadelesine girmektense en tepede nasıl olurum, en iyiyi nasıl yaparım mücadelesi içerisinde olmak beni daha mutlu ve azimli kılıyor. Kısacası günün değişen şartlarına ayak uydurmak ve her seferinde hedef yenilemek bana daha uygun.

Star yarışmaları rating amaçlı!...

Bugün olsa tekrar yarışma fikrine sıcak bakar mısınız? Mesela o ses Türkiye sizin için ne anlam taşıyor?

Bugüne kadar bu tarz yarışmalar çok tekrarlandı. Artık bir esprisi kalmadı ve yurtdışı örneklerine göre çok daha sıradan, günü kurtarmaya ve rating amaçlı olarak yapılıyorlar. Tüm bunların sonucunda bugün teklif edilse katılmazdım. O Ses Türkiye'nin de bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ben yanılırım ve şu sıralar yıldız çıkarmakta zorlanan piyasaya birkaç önemli ses katılmış olur.

Bu piyasa da geçmişten gelen kırgınlıklar yaşandı mı? ya da o zaman size destek olmayanlar Aydan

Kaya yere sağlam basınca değiştiler mi?

Her meslek ve her insan hayatında olduğu gibi geçmişte kırgınlıklar yaşanmıştır ama hatırlamadığıma göre büyük kırgınlıklar olmasa gerek. Destek kelimesinden ziyade beklentisi daha az olan ve önyargılı olan belli bir kesim vardı. Onların da önyargılarının kırıldığını hissetmeye başladım ve bu beni çok mutlu etti.

Türk pop müziğinin şu hali size nasıl yansıyor kısırdöngü var mı?

Sadece Türk Pop müziği değil, tüm dünyada bütün müzik türlerinde bir tıkanmışlık söz konusu. Üretkenlik ve değişkenlik azaldı, aksine artan şey hızlı tüketim oldu. Piyasaya çıkan sanatçı ve ürün sayısı epey fazla ama kulağa yeni gelen, duyduğumuz anda bizi heyecanlandıran eser sayısı çok çok azaldı. Türk pop müziğinin durumu da hiç farklı değil. Sansasyonel işlerle bir yere gelebileceğini sananlar kısa sürede bu sevdadan vazgeçecekler..

Ses değil görüntü sanat değil sansasyonel olay yaşayanlar için var mı diyeceğiniz?

Bu yaklaşımların geçmişte geçerli metotlar olduğunu düşünen bir kesim vardı ama sanırım onlar dahi 2012'de müzik sektöründe bu işlerin böyle yapılamayacağına kanaat getirdiler. Halen bu şekilde bir yerlere gelebileceğini düşünenler varsa umarım kısa sürede bu sevdadan vazgeçerler ve doğruyu bulurlar. Can Bonomo farklı işlere imza atan başarılı biri... Eurovision da çok başarılı olabilir.

Eurovision sorusunu size de soralım arapsaçı gibi o bu,şu derken Can Bonomo ne düşünüyorsunuz ne yapar ?

Kimsenin beklemediği sürpriz bir isim oldu. Yaptığı müzik tarzından ötürü ne yapabileceğini kestirmek çok güç. Çok iyi bir sonuç çıkabilir ama çıkmazsa da başarısızlık saymamak lazım zira yarışmanın yapıldığı günün siyasi gündemi dahi sonuçları etkileyebiliyor. Umarım şansı ve bahtı bol olur. Eurovision dışında değerlendirmek gerekirse yani nesil, farklı işlere imza atan başarılı bir isim Can Bonomo.

Bu albümden sonrası ne olacak?

Bundan sonrasında Aydan Kaya ismi ve markası devamlılık, istikrar ve kalite kelimeleri ile anılıyor olacak. Özetlemek gerekirse çok ara vermeden, kaliteli, dikkat çekici projeleri peş peşe sıralayacağım.

Haberin Devamı