Gazete Vatan Logo
Magazin Pop&Retro Notalar

Pop&Retro Notalar

“En İyi Türk Sanatçı dalında MTV Avrupa müzik ödüllü (2011) ATİYE, yaşamak için Emirgan’da nostaljik bir apartman dairesi seçmiş kendine. Retro ve Pop çizgide dekore ettiği dairesinde az ve öz eşya ile onu yormayan bir ev yaratmak istemiş başarılı şarkıcı.

Şarkıcı ve söz yazarı Atiye (26), genç yaşına dört albüm ve birçok müzik ödülü sığdırmayı başarmış bir sanatçı. En son dördüncü albümü Soygun Var’ı çıkaran ve geçtiğimiz aylarda Uyan da Gel şarkısına klip çeken Atiye’yi yoğun konser temposunun arasında evinde yakalıyoruz. Buraya altı yıl önce taşındığını söyleyerek söze başlıyor güzel şarkıcı. Daha önce Beşiktaşta yaşıyormuş. “Orayı kaotik buluyordum. Emirgan sakinliği ile iyi geldi bana,” diye belirtiyor gözleri parlayarak. Konseri yoksa hemen hemen her gün gitmeyi ihmal etmediği spor salonuna ve at bindiği kulübe de yakın burası. “200 m2’lik ferah daire üç oda, iki banyo, salon ve mutfaktan oluşuyor. Ev karanlık olduğundan ilk iş sarı renk duvarları beyaza boyatmak olmuş. “Bana kalsa New York loftları gibi zemin dahil her yeri brüt beton yapar, alçıpan tavanları kırdırıp mekanı hacim olarak daha da genişletirdim. Ama burada ne kadar yaşayacağımı kestirememiştim. Ahşap, metal ve ayna evde tercih ettiğim malzemeler oldu,” diyor.

Haberin Devamı

İkinci el mobilyalar ağırlıkta

Evde ikinci el mobilyalar ağırlıkta. Dekorasyonda retro ve pop tarzını kendine yakın buluyor. Aradığı çoğu mobilyayı ikinci el ürünler satan Dank’tan ve Mozk’tan bulmuş. Cam yemek masasının üzerindeki Poul Henningsen tasarımı ‘Artichoke’ lambayı Dank’tan almış örneğin. Evde en çok vaktini dans ve beste çalışmalarını yaptığı salonda geçiriyor. Çocukluğundan beri çaldığı darbukalarına da bir köşe yaratmayı ihmal etmemiş burada. Salonun duvarlarını sevdiği Hollandalı sanatçı Onno de Bruyne tabloları ile renklendirmiş. Yalnız yaşadığı evinde dönem dönem yurt dışında yaşayan ailesi, yakın akrabaları ve arkadaşları eşlik ediyormuş ona. “Bu ev pek boş kalmaz. Ama sadece hayatıma sayılı soktuğum insanlar gelir,” diyor. Evin her köşesine yayılmış moda dergilerine okumaya meraklı olduğu yemek ve spiritüel konuları ile dikkat çeken farklı dillerde kitaplar eşlik ediyor. Annesi Hollandalı babası Türk olan Atiye, dört dili ana dili gibi konuşabiliyormuş. Korkma adlı şarkısına da ilham veren Mevlana’yı çok seviyor. Bunu bilen bir hayranı ona Mevlana’nın bir biblosunu hediye etmiş. Ayrıca uğur getirdiğine inandığı filler salonda öne çıkan aksesuarların başında. Özellikle Sri Lanka’dan aldıkları... “Sri Lanka beni şimdiye kadar en çok etkileyen yerdi. Kendimi Doğu kültürüne her zaman daha yakın hissediyorum,” diyor birçok farklı ülkeyi gezmiş ve yaşamış biri olarak. Evde DVD izlemeyi ve sevdiklerine deneysel tarzda yemekler yapmayı sevdiğini söylüyor. Zencefilli havuç çorbası meşhurmuş. Çocukluğundan beri çok seyahat ettiğini ve farklı kültürlerin hem damak hem dekorasyon zevkini etkilediğini söylüyor. Bunu da şarkıları gibi renkli ve dinamik dünyasından anlamak mümkün zaten.

Haberin Devamı