Gazete Vatan Logo

Ponzi Arzu’ya şok!

Sürekli peruk değiştirerek 57 kişiyi 13 milyon lira dolandırmakla suçlanan “Ponzi Arzu” lakaplı Arzu Mertgil, hakkında 798 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Ponzi Arzu’ya şok!

Bursa’da çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Arzu Mertgil hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı”Ponzi Arzu” lakabı ile tanınan zanlı hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Kamu görevlisi ile ilişkisi olduğundan bahisle dolandırıcılık” suçlarından, 57 mağdur iayrı ayrı 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Hakkında 57 kişiyi 13 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla toplam 798 yıla kadar hapis cezası istenen Arzu Mertgil, yakında hakim karşısına çıkacak.

18 perukla yakalandı

Ponzi yöntemi, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı dolandırıcılık usulü olarak biliniyor. Ponzi yönteminde kişi, finansal kurumların vaadettiğinden daha fazla faiz getirisi önererek yatırımcı kazanmaya çalışıyor. Bu yöntem, geçmiş yıllarda “Saadet” ve “Titan Zinciri” adıyla da biliniyordu.