Gazete Vatan Logo

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaraladı, akrabasının evinde yakalandı

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaraladı, akrabasının evinde yakalandı

BURSA’da geçen 1 Temmuz’dan, çay bahçesinde oturan Mustafa Uçar ve Emre Güveni’i pompalı tüfekle yaraladıktan sonra kaçan 27 yaşındaki Veysel Tutar, Gemlik İlçesi’nde akrabalarının yanında saklanırken yakalandı. Veysel Tutar, verdiği ifadede "Mustafa Uçar’ın karıma laf attığını öğrendim, bu yüzden tüfeğimi alıp çay bahçesine gittim ve ateş ettim" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Muradiye Mahallesi’ndeki çay bahçesinde geçtiğimiz 1 Temmuz akşamı meydana gelen olayda, Veysel Tutar, çay bahçesinde oturan Mustafa Uçar’ı ve Emre Güven’i pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Vucudunun çeşitli yerlerine saçmalar isabet eden Emre Güven ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olan Mustafa Uçar ise kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olayın ardından pompalı tüfeğini evine bırakan Veysel Tutar, kaçıp ortadan kayboldu.

GEMLİK’TE AKRABALARININ YANINDA YAKALANDI

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaşanan olayın ardından Veysel Tutar’ı yakalamak için soruşturma başlattı. Emre Güven ve hayati tehlikeyi atlatan Mustafa Uçar polise ifade verdi. Güven, semt pazarlarında tekstil ürünleri ve kıyafet sattıklarını söyleyerek, "Veysel ile pazarda tezgah açma meselesi yüzünde kavga etmiş ve ardından mahkemelik olmuştuk. Olay gecesi biz çay içerken Veysel, pompalı tüfekle içeriye girerek küfür etmeye başladı. Daha sonra yanımıza gelerek bize ateş etti" dedi.

Haberin Devamı

Cinayet bürosu ekipleri, her yerde aradıkları Veysel Tutar’ın Gemlik’te akrabalarına ait bir evde saklandığı tespit etti. Eve operasyon düzenlenen polis, zanlıyı gözaltına aldı.

Verdiği ifadesinde, Mustafa Uçar’ın eşine laf attığını iddia eden Veysel Tutar, "Mustafa Uçar eşime laf attı. Bunu eşimden tesadüfen öğrendim. Bende sinirlerime hakim olamayarak pompalı tüfeğimi alıp, Mustafa’nın sürekli oturduğu çay bahçesine gittim. Kapıdan girdiğim gibi yanına giderek 5 el ateş ettim. Mustafa ve yanındaki arkadaşı Emre yere yığıldı. Daha sonra koşarak tüfeği evdeki yatağımın altına bıraktım ve kaçtım" dedi.

Haberin Devamı

Veysel Tutar, ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan adliyeye sevk edildi.