Gazete Vatan Logo

POMEM başvuruları başladı! Nasıl polis olunur? Polis olmanın şarları neler?

POMEM başvuruları başladı. Polis olmak için şartlar neler? Polis meslek eğitim merkezlerine kaç kişi alınacak? Polis Meslek Eğitim merkezlerine (POMEM) giriş yapmak için KPSS'den kaç puan almak gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

POMEM başvuruları başladı! Nasıl polis olunur? Polis olmanın şarları neler?

Emliyet Genel Müdürlüğü (EGM) polis meslek eğitim merkezlerinin başvuruları başladı. Polis Meslek Eğitim (POMEM) merkezlerine kaç kişi alınacak? Polis adayı olmak için hangi şartlar gereklidir? Polis Meslek Eğitimi (POMEM) ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

POMEM için başvurular 8 Ağustos 2016 tarihinde başladı, başvurular 19 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek.Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 18’inci dönem polis meslek eğitimi için bini kadın olmak üzere toplam 10.000 polis memuru adayı alımı yapılacak.

Ön başvurular 08-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek.

Ön başvurularını geçen adaylar sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavları 03-13 Ekim 2016 tarihleri arasında (09 Ekim 2016 günü hariç) yapılacaktır.

POMEM BAŞVURU ÜCRETİ VE HESAP BİLGİLERİ

Başvuru Ücreti: 75 TL

Yatırılacağı banka: Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA

Haberin Devamı

Hesap Adı: 18. Dönem POMEM Giriş Sınavı

ALICI : Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “18. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM'lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir.

(HALKBANKIN İNTERNET BANKACILIĞINDAN VE DİĞER BANKALARIN İNTERNET BANKACILIĞI VE ATM'LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.)

POMEM SINAV BAŞVURUSU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

POLİS OLMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,
2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az (60,00) taban puanı almış olmak.
Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az (48,00) taban puan almış olmak.
SINAV HAKKINDA
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)’lerinde eğitim-öğretim, bedava yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe (beslenme), ibate (barınma) ve sıhhat giderleri ile başka istihkakları devletçe karşılanır.
Polis Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı aydır.
POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir.
POMEM öğrencilerinin namzet memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.
Öğrencilerin aş, barınma ve sıhhat giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak.
Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak.
Sınava giriş koşulları, imtihan takvimi ve başka hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden duyuru edilecek.

Haberin Devamı