Gazete Vatan Logo

Polisten gece baskını

İZMİR Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 eğlence yerine denetim amaçlı baskın düzenledi. Denetimlere, SGK İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi'nden 2'şer personel ile İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 3 personel ile 40 polis katıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün saat 22.00 sıralarında Bornova Kamil Tunca Bulvarı üzerindeki 6 eğlence yerine geldi. İnfaz Büro Amirliği aranan kişileri yakalamak amacıyla kimlik kontrolü yaparken, uyuşturucu ve kaçak içkiye yönelik arama yapıldı. Ekipler 6 işyerinde, 38 sigortasız işçi çalıştırıldığı tespit etti, toplam 187 kişiyi de kimlik sorgusundan geçirdi. Yapılan denetimlerde C.G.'de ait ruhsatsız pompalı tüfek, 6 fişek ile 6 içimlik esrar ele geçirildi. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na muhalefet suçundan 12 kişi hakkında işlem yapıldı.

Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri ve SGK İl Müdürlüğü ekipleri, inceleme sonucunda, işyerlerine sigortasız işçi bulundurmaktan toplam 3 bin 40 TL para cezası kesti. Polisler kadın garsonların çalışma karnelerinin olup- olmadığını kontrol ederken, diğer görevliler tarafından da sigortalı olup- olmadıkları araştırıldı. Polis konsomatrislik yapan 17 kadın hakkında işlem yaptı.

Denetlemeler sırasında `Aslı Bar'ın işletmecisi evli ve 2 çocuk babası 50 yaşındaki Faik Aybatan, sigara içilmesiyle ilgili tutanak tutulması nadeniyle, kendisine haksız uygulamada bulunulduğunu iddia etti. İşlettiği eğlence yerinin önüne üstü açık alan yaptırdığını dile getiren Aybatan, şöyle dedi:

"Dumansız hava sahası iyi bir şey. Biz de destekliyoruz. Eğer desteklemiyor olsaydık buraya böyle bir alan yapmazdık. Fakat polis iki seferdir, bu alanla ilgili tutanak tutuyor. Bu alanın üstü açık. Benim müşterim içkisini içerken bir sigara içmek istediğinde bu alana oturuyor. Burada alanının tavanı olmamasına rağmen neden her geldiğinde tutanak tutuyor. Biz bu ülkede ekmek yemeyelim mi? Kazanmayalım mı? Bıraksınlarda işimizi yapalım."

Tutanak tutulmasına rağmen Aybatan'a henüz ceza uygulanmadığı bildirildi.

Haberin Devamı