Gazete Vatan Logo

Polisten ‘bomba gibi operasyon

Türkiye'yi kan gölüne çevireceklerdi...

Son günlerde artan terör olayları güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda eylem hazırlığındaki teröristler yakalandı, patlamaya hazır bombalar ele geçirildi.

BODRUM

Patlamaya hazır 2 kilo 140 gram A4


Muğla Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı 16 kişilik özel ekip ve 20 sivil polisin, gece yarısı, Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde dünyaca ünlü, Barlar Sokağı’nda yaptığı operasyonda, PKK üyesi olduğu ileri sürülen 1 kişi yakalandı. Şüphelinin otel odasında yapılan aramada, bir spor çanta içinde düzeneği telefonla uzaktan kumanda edilerek patlatılmaya hazır durumda olan 2 kilo 140 gram ağırlığındaki A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Bu tip bir patlayıcının kent merkezinde büyük bir katliama ve binaların yıkımına yol açabileceği belirtildi. Operasyonu Ankara’dan gelen iki üst düzey polisin yönettiği belirtildi. Yakalanan ve adının S. olduğu belirtilen şüphelinin gündüz saatlerinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdiği, yakalanmadan önce de Barlar Sokağı’ndaki bar ve diskolara girerek eğlenenleri izlediği tespit edildi. Şüphelinin 28 Ağustos 2011 tarihinde Antalya’nın Kemer İlçesi’nde plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu ve dün Bodrum’a yolcu otobüsüyle geldiği, otel odasını da üç günlüğüne kiraladığı belirlendi.

Fünyesi takılmış 125 kiloluk bomba

Bingöl’de polis ve jandarmanın istihbaratında kentte patlayıcı madde getirildiği belirlendi. Araştırmayı genişleten güvenlik güçleri yaptıkları ortak çalışmada patlayıcıların Bingöl-Elazığ karayolunun 3’üncü kilometresindeki Kurudere Köyü yakınlarında bir menfeze tuzaklandığı tespit etti. Bölgede geniş önlem alan polis yaptığı çalışmada 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp ve 1 adet düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş toplam 125 kilogram (potasyum nitrat ile 1.3 kilogram C-4) patlayıcı madde ele geçirdi. Patlayıcıların fünyelerinin de takılarak kullanılmaya hazır hale getirildiği belirlendi. Amonyumnitratla güçlendirilen patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu ve kullanılması halinde büyük bir facia yaşanabileceği belirtildi.

Patlayıcıyı etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, bölgede geniş kapsamlı arama çalışmalarını sürdürülüyor. Patlayıcıların eylem hazırlığında olan teröristlere verilmeye hazırlandığı kaydedildi. Patlayıcıların bulunduğu bölgeye yakın bir yerde 19 Ağustos günü Bingöl’den Elazığ giden askeri konvoyun geçiş yoluna döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatılmıştı. Bu saldırıda şans eseri ölen ve yaralanan olmamıştı.

El yapımı bombayla yakalandılar

Seyhan’da ‘Kuzey Irak’taki örgüt kamplarına yönelik hava operasyonlarını protesto’ gösterilerinde kullanılmak üzere bomba ve molotof kokteyli hazırlayan 2’si yaşı küçük 3 kişi yakalandı. 2 el yapımı bomba, 34 molotof kokteyli ve patlayıcı hazırlamada kullanılan malzemelerle birlikte yakalanan M.K (19), H.T. (16) ve O.Ç. (15) çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Üç Belediye Başkanı daha KCK’dan tutuklandı

PKK sempatizanlarının polise yönelik protestolarının ardından araştırma başlatan ekipler, özellikle gösterilere katılan gençlerin bağlantılı oldukları kişileri takibe aldı. Bu kişilerin PKK’nın sözde siyaset akademisi adı altında düzenlenen toplantılarda eğitildiği iddiası güçlenince operasyon başladı. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere 6 ilde, 300 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonlar yapıldı. İzmir’deki operasyonlarda, aralarında BDP Bayraklı İlçe Başkanı’nın da bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden Mazlumder’in yöneticisi Süphan Erkan, “Bir gün herkes örgüt üyesi olabilir. Kürt sorununa ilişkin neredeyse her türlü gösteri, siyasi faaliyet, konuşma terör suçu sayılıyor” dedi.

Şehitler uğurlandı

VAN Körkül Vadisi’nde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Komando Er Doğan Göçer, Yozgat’ta toprağa verildi.

Diyarbakır’da şehit olan Polis Memuru Mehmet Emin Çakır da, memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze namazını dayısı imam Mehmet Emin Yağmur kıldırdı. Yağmur, namaz öncesinde ağlayarak, “ismimi kendi ismine verdiğim yeğenim şahadet mertebesine yürüdü” dedi.

Haberin Devamı