Gazete Vatan Logo

Polislik işsizlerin umut kapısı oldu.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 195 ve üzeri puan alanların ek sınavla alındığı Polis Meslek Yüksekokulları'na başvurular başladı.

Her yıl 400 kişinin alındığı, geçen yıl 6 bin kişinin başvurduğu Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na bu yıl da binlerce genç polislik için akın etti. Form alamayacağını düşünen birçok kişi de geceden okul önüne gelerek saatlerce sıra bekledi. Okul binası önünde uzun kuyruk oluşturan adaylardan ilk gün bin kişi konuşma yeteneği, boy, kilo ve fiziki kontrol için sözlü sınava tabi tutuldu.

3 GÜNDE 10 BİN BAŞVURU
Müracaatların başladığı ilk 3 günde yaklaşık 10 bin kişi başvurdu. Başvuranların bir bölümü bu mesleği sevdikleri için, büyük bölümü ise başka iş bulamadıkları için polisliği tercih ettiklerini dile getirdi.

Form dağıtımında kimi zaman izdiham yaşanırken başvuruların 5 Ağustos'ta tamamlanacağını belirtildi. Yetkililer, sözlü sınavı geçen adayların 21 Ağustos'ta yapılacak yazılı sınavdaki puanlarına göre polis meslek yüksekokullarına alınıp, 2 yıllık eğitim sonunda da göreve başlayabileceklerini söyledi.