Gazete Vatan Logo

Polislere ‘paralel’ operasyonu

Eski İstihbarat Daire Başkanı ve eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu 18 kişi için gözaltı kararı verildi

Emniyette ‘paralel yapılanma’ olduğu iddiasıyla yapılan operasyonlara dün bir yenisi eklendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün sabah başlattığı soruşturmada biri cezaevinde olmak üzere 14’ü Ankara’da, diğerleri İstanbul, İzmir, Siirt ve Ağrı’da toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheliler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da yer aldı. Şüphelilere ‘Kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirmek, siyasal ve askeri amaçlarla casusluk yapmak, kurulan örgüte üye olmak, özel hayatının gizliliğinin ihlal, resmi belgede sahtecilik’ suçlamaları yöneltildi. Şüphelilerin, Güdümlü Mermilere Karşı Savunma (GMKS -2) isimli projede görev yapan kişileri dinlediği iddia edildi.

Bir subay ‘mağdur’

Soruşturmada bazı TÜBİTAK görevlileri ile Hava Kuvvetleri Harekat Daire Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yapan Ö.G isimli subay da mağdurlar arasında yer alıyor. Şüphelilerin, Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, Nuray Mert, Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’ı dinledikleri öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Ankara’da 8 kişi ifade vermek için emniyete girerken, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak da gelerek, Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

‘200 bombacı yakaladık’

17-25 Aralık operasyonlarıyla alakası olmadığını ifade eden Ömer Altıparmak, şunları söyeldi: “Ben 22 Ağustos tarihi itibariyle emekli oldum. 1986 yılında başlayan emeklilik dönemime kadar süren meslek hayatım boyunca uyarı cezası dahil almadım. Ne olduysa 17 ve 25 Aralık operasyonundan sonra oldu. Bu operasyonlarla Ömer Altıparmak’ın hiçbir alakası yok. 17-25 Aralık operasyonundan sonra çeşitli soruşturmalara ve araştırmalara konu edildim. Özellikle İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığım 3 yıllık dönem içerisinde terör örgütlerine yönelik yapmış olduğum başarılı çalışmalar hepinizin malumudur. Ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışan şehirlerde eylem hazırlığında bulunan 200’den fazla bombacı örgüt mensubunu yakaladık. Ben niçin neden bu soruşturmalara hedef olduğumu çok iyi biliyorum. Hepinizin malumu olan bir süreçten dolayı ben buradayım.”

Haberin Devamı