Gazete Vatan Logo

Polislere 2. şark görevi! Kimler muaf?

3 bin polise 2. şark görevi...

Birinci şark hizmetini tamamladıktan sonra batı illerinde 17 yıl görev yapan 7 bin polise şark hazırlığı gönderildi. Emekliliğine 3 yıl kalan polisler ikinci şarktan muaf tutuldu. Bu yıl ilk kez uygulanacak yöntemle 2 bin 500-3 bin polis ikinci şark görevi için Doğu ve Güneydoğu bölgelerine atanacak.

AĞABEYLİK YAPACAKLAR

Tecrübeli polisler tayin edildikleri illerde şark hizmetini yapan genç personele "ağabeylik" yapacak. Bilgi ve deneyimlerini onlara aktaracak.

KİMLER MUAF OLACAK

Çocuğunun eğitim durumu, kendisi ya da aile fertlerinin "raporlu" sağlık sorunları olan personel de şark hizmetine dahil edilmedi. Bu yıl ortalama 3 bin deneyimli polisin ikinci şarka atanması öngörüldü. Bu yıl ilk kez denenecek yöntemden olumlu sonuçlar alınması halinde uygulama atama dönemlerinde her yıl devam edecek.

RAPOR HAZIRLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü yaz aylarında hazırladığı raporda Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve Tunceli'de tecrübeli polis açığına vurgu yapmıştı. Üç ayrı grup bu şehirlerde inceleme yapmış, "Şark hizmetinde deneyimli polislerin görev yapması faydalı olacaktır" diye rapor yazmıştı. Bu rapor polise ikinci şark hizmetini gündeme getirdi. (Bugün)

Haberin Devamı