Gazete Vatan Logo

Polislere 12 yıl istendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki "yargısız infaz" soruşturması tamamlandı. Savcı, 4 polis hakkında "yasal sınırları aşarak adam öldürme" suçundan dava açılmasını, anne Kaymaz'ın da 10 yıla kadar hapsini istedi

Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı Özlem Pınar Haktanır, Kızıltepe'de 21 Kasım'da güvenlik kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ölen Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın ölümleriyle ilgili "yargısız infaz" soruşturmasını tamamladı.

VATAN'ın edindiği bilgiye göre Haktanır fezlekede, PKK- Kongra Gel'in "milis kuvvetinden" olduğu öne sürülen Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın güvenlik kuvvetlerinin yaptığı "Dur" ihtarına uymadıkları ve güvenlik kuvvetleri ile aralarında çatışma çıktığını iddia etti. Haktanır, Uğur Kaymaz'ın yanında bulunan silahtan çıkan kurşun sayısının baba Ahmet Kaymaz'ın yanında bulunan silahtan çıkan kurşunlardan fazla olduğunu iddia etti. Baba-oğulun öldürülmeden ele geçirelebileceğini, 4 polisin yasaların kendilerine verdiği silah kullanma yetkisini aştıklarını iddia etti. Baba ve oğulun vücudundan çıkan bütün kurşanların sanık polislerin silahlarından çıktığını belirten Haktanır, polislerin "silah kullanma yetkisi"ne aykırı davrandıklarını belirtti.

Haktanır, ifadesine başvurduğu 5 polisin ise olayda haklarında suçlama getirilmesine neden olacak herhangi bir fiillerinin bulunmadığı gerekçesiyle haklarında "takipsizlik kararı" verdi.

Anneye 10 yıl hapis
Haktanır, Makbule Kaymaz'ın "PKK / Kongra-Gel üyesi" olduğunu ispatlayacak delillere ulaşıldığını iddia etti. Ve anne Kaymaz hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına karar verdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için Mardin Başsavcılığına gönderilen fezleke bağlayıcı nitelik taşıyor. Yani Başsavcılık, fezleke doğrultusunda dava açmak zorunda. Savcı Haktanır'ın yargılanmasını istediği 4 polis, 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Haberin Devamı