Gazete Vatan Logo

Polislerden atış dersi alıp kocasını öldürdü

Bu şok iddia 7 ay önce kocasını öldürmekle suçlanan kadının davasında görümcesi tarafından ortaya atıldı. Katil zanlısına atış dersi verdiği öne sürülen polisler merak konusu

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak cinayet işlediği' suçlamasıyla, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Rabia Yoldaşla ilgili çarpıcı gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Duruşmaya müdahil olarak katılan, öldürülen Murat Yoldaş'ın kız kardeşi Naciye Uğurdil, olayla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Uğurdil, yengesi Rabia'nın, tanımadığı 2 polis memuru ile arkadaşlık yaptığını, cinayeti işlemek için bu görevlilerden silah kullanmayı ve nasıl hareket edeceğini öğrendiğini öne sürdü.

Uğurdil, "Polisler, 'Önce vücuduna daha sonra başına ateş et' diye tembihlemişler. Bunları yeğenlerim Mertcan ile Pekcan'ın yanında söylemişler. Yeğenlerim bana herşeyi anlattı" dedi.

Boş kovanlar çıktı
Mahkeme heyeti, çocukların bu iddia ile ilgili olarak dinlenip dinlenmemesi konusunda henüz karar vermezken, eşini öldürmekle suçlanan Rabia Yoldaş ise hiç konuşmamayı tercih etti. Son duruşmada, öldürülen Murat Yoldaş'ın kardeşi Yusuf Yoldaş, yengesi Rabia Yoldaş'ın evinin aranmasını istedi. Mahkeme bu isteği kabul edince, duruşmadan hemen sonra asayiş ekiplerince yapılan aramada evin balkonunun altındaki toprak zeminde plastik bir kutu bulundu. Açılan kutudan gazete kâğıdına sarılı 7.65 milimetre çapında 34 adet boş kovan çıktı.

Önce karnına ateş et
Öldürülen Yoldaş'ın kız kardeşi Naciye Uğurdil'in mahkemeye verdiği dilekçenin bir bölümünde şu iddialar yer aldı:

Polisler, ağabeyimi evde öldürmesi halinde 8 ay hapis yatacağını söylemişler. Tabancayı nasıl kullanacağını da ayrıntılarıyla anlatmışlar. 'Ateş ederken sakin ol. Elin titremesin. Önce karın bölgesine ateş et. O bölge geniş olduğu için ıskalamaz, mutlaka tutturursun. Sonra kafaya ve kalbe nişan al, kesin öldürürsün' demişler. Tüm bunları polis memurları ayağa kalkıp uygulamalı olarak göstermiş. Cinayetten sonra da 'Üstünü parçala. Gelenlere bana saldırdı' dersin diyerek nasıl hareket edeceğini anlatmışlar.

Haberin Devamı