Gazete Vatan Logo

Polisler yerlerini biliyordu!

Askeri personeller tanık olarak dinlendi

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Poyrazköy davasının 23. duruşmasında yapılan kazılara görevli olarak katılan askeri personeller tanık olarak dinlendi. İlk olarak dinlenen tanık Mevlüt Öncel, 16 yıldır SAT Grup Komutanlığı’nda görev yaptığını belirterek, aramalara katıldığını ve bulunan mühimmatın çamurlu suyun içinden çıktığını söyledi. Öncel, “O mühimmat kesinlikle kullanılmazdı. Su içinden çıkan mühimmatın patlama ihtimali olamaz. İlk kazı kepçeyle yapıldı, bulunamadı. Sonra polis buldu” dedi. Sanıkların soruları üzerine kendisinin böyle bir aramayı kesinlikle kepçelerle yapmayacağını söyleyen Öncel, çıkan boş law borularının da kullanılamayacağını söyledi.

Yeri polis gösterdi

Diğer tanık Serhan Karatay ise polislerin geldiğinde kendisine bir kuyu aradıklarını söyledi. Polisleri birlik içinde bulunan bir kuyuya götürdüğünü söyleyen Karatay, “Etrafında büyük ağaçlar olan ve köpek kulübesi olan başka bir kuyu olup olmadığını sordular. Ben de kendilerini diğer kuyuya götürdüm. Mühimmatlar oradan çıktı” dedi. Tanığın bu ifadeleri üzerine söz alan sanık SAT Komanda Albay Ali Türkşen tanığın kendilerini doğruladığını söyleyerek açıklama yapmak istedi. Mahkeme başkanı izin vermedi. Türkşen ise tanık Serhan Karatay’a, “İncirlik denilen bir yer var.

Orasını sorduklarında nereye gidersiniz?” diye bir soru yöneltti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Tanığa tanıklık ettiği konularla ilgili soru sorun. Açıklama yapmanızı istemiyorum” dedi. Mahkeme Başkanının uyarısı üzerine Türkşen, “3 bin metrekarelik yere gidip 1,5 günde aradığını bulan polisler var. Bizi konuşturmuyorsunuz. 200’e yakın duruşmaya girdik. İlk gördüğüm hakim de siz değilsiniz. Usulü biliyoruz” diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanı, Türkşen’in dışarı çıkarılmasını istedi. Türkşen ise “Ben giderim” dedi ve salondan çıktı.

Haberin Devamı