Gazete Vatan Logo

Polisin görev alanı daralıyor

Yeni düzenlemeyle pasaportu nüfus verecek

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle, polisin, basın, parti ve sendikalara ilişkin bazı görevleri başka kurumlara devredilecek. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla başlatılan çalışmayla, güvenlik gerekçesiyle, sıkıyönetim dönemlerinden beri polis tarafından yürütülen bazı görevlerin, vatandaşa daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla sivil kurumlar tarafından yapılması amaçlanıyor. Uygulamayla polisin asayiş hizmeti dışında aldığı bütün görevler kaldırılacak. Düzenlemeyle, merkezde Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı’na, illerde ise Güvenlik Şubesi Müdürlükleri’ne bağlı çalışan Basın Yayın Büro Amirlikleri ve basın izleme büroları kapatılacak. Parti ve sendika işler Ankara’da İçişleri Bakanlığı, illerde ise valiliklerce yürütülecek.

Polisteki siyasi büro kapatılacak

Parti ve sendikalar, polise bildirimde bulunmayacak. Emniyetteki Siyasi Parti Büroları kapatılacak. Polisin, siyasi parti ve sendikaların yapacağı mitinglerde, güvenlik önlemi alma dışında herhangi bir görevi bulunmayacak.

Pasaportlar da artık emniyetten değil, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce verilecek. Güvenlik açığı oluşmaması için altyapı hazırlanıp gerekli önlemler alındıktan sonra pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine devredilecek. Yeni düzenleme kapsamında araç ruhsatlarının bayilerden verilmesine ise başlandı.

Haberin Devamı