Gazete Vatan Logo

Polisi görünce çatıya attı

Antalya'da 225 polisle uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Zanlılardan biri polisi görünce uyuşturucuyu çatıya attı.

Polisi görünce çatıya attı

Antalya'da, aralarında özel harekatçıların da olduğu 255 polisin, önceden belirlenen 17 adrese düzenlediği eş zamanlı hava destekli uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin bir süredir devam eden teknik ve fiziki takibi, geniş katılımlı bir operasyonla neticelendi.

Narkotik Şube ekiplerinin koordinesinde, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize, Terörle Mücadele, Güvenlik, Ahlak Büro ve Trafik Şube müdürlükleri ekiplerince, Muratpaşa ilçesindeki Zeytinköy'de, Gebizli ve Yeşildere mahallelerine seri baskınlar düzenlendi.

225 POLİS, 2 ZIRHLI ARAÇ, 3 NARKOTİK KÖPEK

Bölgede giriş ve çıkışlar kontrol altına alınarak 255 polis, iki zırhlı araç ve 3 narkotik köpekle gerçekleştirilen operasyonda, bazı evlerin kapıları koçbaşıyla kırılarak içeriye girildi.

Polisi görünce, gecekonduların arasından kaçmaya çalışan şüphelilerden biri, narkotik ve özel harekat polisince kovalama sonucu yakalandı. Şüphelinin kaçarken fırlattığı iki paket eroin, polisin detaylı araması sonucu bir evin çatısındaki tahtaların içinde bulundu.

Haberin Devamı

Telsiz kod adı "Kanat" olan polis helikopterinin de havadan sürekli takip edip, fuller denilen ve özel lensleriyle kilometrelerce öteden çok net görüntü alabilen kamera ve ışık sistemiyle yerdeki ekipleri gerektiğinde yönlendirdiği operasyonda, bazı şüphelilerin uyuşturucu ve hassas terazileri, evlerinin camından attıkları görüldü.

ADRESLERE ÖZEL HAREKAT POLİSİYLE GİRİLDİ

Bazı şüphelilerin silahlı olduğu bilgisi üzerine, Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğü bünyesindeki özel timler, bu adreslerdeki bina ve dairelere, kapılarını koçbaşıyla kırarak girdi.

Narkotik dedektör köpeklerin yardımıyla yapılan aramalarda, yastık içine gizlenen eroin bulundu. Ekipler, yastık, saksı, yatak, buzdolabı, koltuk altları, bisküvi ve oyuncakların içini titizlikle aradı.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

"Yaman 1" adı verilen operasyonda esrar, kokain ve eroin, 3 av tüfeği, bir pompalı tüfek, bol miktarda kesici delici alet ve sopa ele geçirildi, 30 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, operasyon düzenlenen bir evde, herhangi bir baskına karşı hazırlıklı olabilmek amacıyla dış cepheye yerleştirmiş 4 ayrı kamera tespit edildi.

Öte yandan, polis timleri araçlarla Zeytinköy'e girdiği sırada güzergahta bulunan bazı vatandaşlar alkışlarla ekiplere destek verdi. Operasyon sırasında çocukların etkilenmemesi için polisin hassasiyeti