Gazete Vatan Logo

Polise göre Cem Türkiye'de

62 gündür yakalanamayan katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Türkiye'de olduğu belirtiliyor

Gövdesi gitar çantasına, kesilen başı ise poşete konularak cesedi çöp konteynerine atılan Münevver Karabulut’un katili 62 gündür yakalanamadı. Katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun babası tutuklanınca, anne Tülay Makbule Garipoğlu Moskova’daki büyük oğlunun yanına gitti. Ancak polis buna rağmen katil zanlısının Rusya’da olduğunu düşünmüyor. Polise göre Cem Garipoğlu Türkiye’de,

İstanbul dışında bir kentte saklanıyor...

Korkunç cinayetin ortaya çıkmasından hemen sonra, eşiyle birlikte gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul Adliyesi’ne çıkartıldı. Gömleğinin üzerindeki kan izlerinin Münevver’e ait olduğu tespit edilen baba Garipoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

’Anne hemen Moskova’ya gel’

Polis yetkililerine göre telaşa kapılan anne Tülay Garipoğlu, hemen Rusya’daki oğlu Levent’i telefonla aradı. Oğlu da “Anne hemen buraya gel” dedi. Tutuklanma korkusu yaşayan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunmayan anne Garipoğlu da oğlu Levent’in bu daveti üzerine vakit kaybetmeden Moskova’ya gitti.

’Cem Rusya’da görüldü’ iddiası

Anadolu Ajansı tarafından geçilen habere göre, Tülay Garipoğlu kızı Sakine ile birlikte, ’pasaportunun uzatılmasıyla ilgili bir işlem için’geçen hafta Rusya’da, Moskova Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümüne geldi. Kızının pasaport işlemleri yapılırken, konsolosluk görevlilerin şüphelenmesi üzerine, anne ile kızı büyükelçilikten kaçarcasına uzaklaştı. Tülay ve Sakine Garipoğlu’nu bina dışında bekleyen bir erkeğin daha olduğu ve üçünün de hızla büyükelçilikten uzaklaşarak kayıplara karıştığı, anne ve kızı bekleyenin Cem Garipoğlu olduğu ileri sürüldü. Aileyi yakın takibe alan polise göre ise dışarıda bekleyen Cem değil, ailenin büyük oğlu Levent’ti.

Yurt dışına çıkmasına imkan yok

Bunun üzerine pasaport işlemini mutlaka yaptırması gereken Garipoğlu Ailesi’nin tekrar büyükelçiliğe gelmesi olasılığına karşı yetkililer tarafından önlem alındı, ancak aile bir daha elçiliğe uğramadı. Yaşanan bu gelişmelere rağmen özel ekiplerle katil zanlısını arayan polis, Cem Garipoğlu’nun Moskova’da veya bir başka yabancı ülkede olduğunu düşünmüyor. Anne Tülay Garipoğlu’nun Moskova’da olması da, polise göre Cem’in Moskova’da olduğunu göstermiyor. VATAN’a bilgi veren üst düzey bir polis yetkilisi, “Bize göre Cem Türkiye’de. Yasal yollardan yurtdışına çıkmasına zaten imkan yoktu. Yasadışı yollardan da çıktığını düşünmüyoruz. Kendisi Türkiye’de, ama İstanbul dışında bir kentte saklanıyor. Gelen her ihbar değerlendiriliyor. Uzun süreli bir kovalamaca olacak ama er geç yakalanacak” dedi.

Adapazarı’nda Cem Garipoğlu alarmı

Cem Garipoğlu ile ilgili her ihbarı değerlendiren polis, Cem’in, Eskişehir’den İstanbul’a giden otobüste olduğu ihbarı üzerine alarma geçti. Geyve İlçesi yakınlarında önceki gün gece yarısı TEM’de durdurulan otobüs arandı, kimlik kontrolü yapıldı, zanlıya rastlanmadı. D-650 Karayolu Geyve İlçesi ilhan Tan Tesisleri’nde otobüs mola verdiği sırada tesiste yemek yiyen yolculardan birisini, katil zanlısı Cem Garipoğlu’na benzeten bir tesis çalışanı, durumu polise ihbarı üzerine saat 02.30’da Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yolcu otobüsünü takip edip, TEM gişelerinde durdurdu. Polis otobüsün arka kapılarını kapatıp araçta arama yaptı. Yolcuları kimlik kontrolünden geçiren, yolcu listesini kontrol eden polis otobüsün içinden başlayarak, bagajları ve yedek şoförün istirahat ettiği noktaya kadar her yerini didik aradı. Yapılan aramalar sonunda katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun izine rastlanmadı, gece çok sayıda polis ekibini karşılarında gören otobüs yolcuları kısa süreli bir şaşkınlık yaşarken, otobüs daha sonra yoluna devam etti.

Öldürüldüğü villanın önüne siyah çelenk

BahçeŞehİr’de Garipoğlu Ailesi’ne ait villada öldürüldükten sonra cesedi parçalara ayrılarak, Etiler’de bir çöp konteynırına atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun 62 gündür yakalanamaması, ailesi ve arkadaşları tarafından protesto edildi. Haftalardan beri kızının katillerinin bulunabilmesi için mücadele eden acılı baba Süreyya Karabulut öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi, Bahçeşehir ’de Münevver ile erkek arkadaşının buluşup yemek yedikten sonra eve gittikleri yerde toplandı. Ellerinde Münevver’in resimlerini taşıyan grup, bir kilometre ileride bulunan Garipoğlu ailesine ait villaya kadar sessizce yürüdü.

Kalabalık, Şelale Evleri 73 numaradaki villanın önünde, “Geciken adalet, adalet değildir” diye bağırırken, baba Karabulut evin kapısına siyah çelenk bıraktı. Karabulut’a destek veren kalabalık içinden bazı kişiler, Garipoğlu Ailesi’nin komşularını, “Komşularınızı iyi tanıyın” diyerek uyardı ve “Bahçeşehir uyuma, katiller burada” diye slogan attı.

Kızım bu eve canlı girdi, cesedi çıktı!

Boş olan evin kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce Fatiha okuyan baba Karabulut, güçlükle ayakta duruyordu: “Dua etmek için buraya geldim. Sizler beni yalnız bırakmadınız. Bu artık kamuya, mal olmuş bir dava. Devletimizden, polisimizden, sizlerden, herkesten Allah razı olsun. İnanıyorum ki zanlılar ergeç adalete teslim olacak. Kızım bu eve canlı girdi. Cesedi çıktı. Kınalı kuzum, can çekişe çekişe burada can verdi. Yavrumun cesedini buradan Etiler’e güpe gündüz nasıl götürdüler.”






Haberin Devamı