Gazete Vatan Logo

Polise göre aşk infazı!

Ankara'yı sarsan cinayette komplo teorilerini ortadan kaldıran rapor

Polise göre aşk infazı!

Ankara polisi, Tümgeneralin oğlu Göktuğ Demiraslan ile sevgilisi Elena’nın sıradan bir cinayete kurban gittiği görüşünde. Genç kızın görüştüğü bir kişi şüpheli olarak tespit edildi.

Ankara’yı sarsan cinayet polis tarafından gizlilik içinde ve kapsamlı olarak yürütülüyor. İlk bulgular polisin “cinayetin profesyonel işi olmadığı” ve “siyasi değil gönül ilişkisi” nedeniyle işlenmiş olabileceği kanaatine ulaştırdı. Ön otopsi raporunda, “parçalama etkisi yüksek fişek kullanıldığı ve bir metre mesafeden ve bitişik ateş edildiği” belirtildi.

Bütün yazışmalar takipte

Demiraslan’ın göreviyle ilgili öldürülme ihtimalinin az olduğunu düşünen emniyet Radckova’nın ilişkilerini araştırıyor.

TÜBİTAK’da çalışan Demiraslan’ın Fransa’da tanıştığı Özbekistan doğumlu Rus uyruklu kız arkadaşı Elena Radckova’nın arkadaşları ile telefon kayıtlarını ve internet yazışmalarını takip eden cinayet büro polisleri, güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyip genç kızın görüştüğü bir kişiyi şüpheli olarak tespit etti. Polis, bu kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Kapsamlı bir çalışma yürüten polis, sitenin güvenlik ekibi ile Demiraslan’ın çalışma arkadaşları ile ailesinin de ifadelerini aldı.


‘Elena’yla üç yıl tanışıyordu’

Göktuğ Demiraslan ile Özbekistan doğumlu Rus uyruklu sevgilisi 23 yaşındaki Elena Radiskova’ın 3 yıl önce Fransa’daki ERASMUS Programı’nda tanıştıkları belirtildi. Demiraslan’ın RTÜK Üst Kurul üyesi olan amcası Mustafa Demiraslan, şunları söyledi, “Komplo teorisi üretmeye gerek yok. Kendisi iyi eğitim almış. TÜBİTAK’ta Savunma Sanayi Bölümü’nde çalışıyor. İşe başlayalı daha 4 ay olmuştu. Stajını da burada yapmıştı. Kızdığımız nokta birinin çıkıp, eline silahı alıp, iyi yetiştirilmiş böyle bir insanı katletmesi. Yeğenimin kimseyle bir husumeti yoktu. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyordu. Babasının ismini bile kullanmazdı. Elena’yla da 3 yıldır ciddi bir ilişkileri vardı. Yeğenim işe başladığı için Elena onu ziyarete gelmişti.”

KOMUTAN DA KATILDI

24 yaşındaki Göktuğ Demiraslanson yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de katıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı 51 yaşındaki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, cenazede güçlükle ayakta dururken, eşi 46 yaşındaki Mehtap Demiraslan ile ikiz çocukları 16 yaşındaki Alptuğ ile Aybüke Demiraslan ve Demiraslan’ın Yenice’de bir dönem Anavatan’dan Belediye Başkanlığı yapan amcası Ekrem Demiraslan, RTÜK Üst Kurul üyesi olan diğer amcası Mustafa Demiraslan taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı