Gazete Vatan Logo

Polis vurmadan yakalayamaz dedi ama...

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce yapılan iki operasyonda da kaçmayı başaran ve çevresine “Polis beni vurmadan yakalayamaz” diyen uyuşturucu baronu Yetiş D.’yi tek bir kurşun atmadan yakaladı. Operasyonda, zanlının silah zoru ile alıkoyduğu ve cinsel istismarda bulunduğu 16 yaşındaki kız çocuğu da kurtarıldı.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa’da halk arasında ‘Bursa Mahallesi’ olarak bilinen Merkez Mahallesi’ne operasyon düzenledi. Operasyonun hedefinde ise mahallenin uyuşturucu baronu Yetiş D., vardı. Mahallede satıcılara uyuşturucuyu dağıtan kişi olarak bilinen ve belinde sürekli çift silahla dolaşan Yetiş D., daha önce polisin iki kez yaptığı operasyondan kıl payı kaçmayı başarmıştı.

Polisin sık sık operasyon yapmasından dolayı mahalleye gelemeyen Yetiş D’nin çevresi vasıtasıyla polise mesaj gönderdiği ve “Beni vurmadan yakalayamazsınız” dediği öğrenildi. Zanlının etrafındaki çemberi yaptıkları operasyonlarla daraltan polis ekipleri, Yetiş D’nin mahalleye geri döndüğü bilgisini almasıyla harekete geçti. Yetiş D.’nin kaldığı eve operasyon yapan ekipler, şahıs tam silahlarına davranacağı sırada kıskıvrak yakaladı.

Haberin Devamı

Uyuşturucu baronunu çatışmaya girmeden yakalamayı başaran emniyet ekipleri, Yetiş D’nin silah zoru ile alıkoyduğu ve cinsel istismarda bulunduğu 16 yaşındaki G.K isimli kız çocuğunu da kurtardı. Polisin operasyonu ile kurtulan G.K isimli kız, polise verdiği ifadede, Yetiş D’nin kendisini ve ailesini silahla tehdit ettiğini, ailesine zarar verilmesinden korktuğu için onunla birlikte yaşadığını söylediği öğrenildi.

Operasyonda 1 kilo 200 gram esrar, 750 gram bonzai ve bir kilo civarına kubar esrar, ecstasy hap, kokain, eroin, 2 adet tabanca, tabancalar ait çok sayıda mermi ve uyuşturucu tartımı için kullanılan 2 adet hassas terzi ele geçirildi. Gözaltın alınan ve Gaziosmanpaşa Asayiş Büro merkezinde sorgulanan Yetiş D. Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Yetiş D’nin benzer suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı