Gazete Vatan Logo

'Şehit polis kızıyım, o olaydan sonra saçlarım bembeyaz oldu'

Ekip otosunda bir kadına tecavüzden yargılanan polise, ‘iyi hal’ indirimiyle 24 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Suçu bildirmeyen üç polis ise yine ‘iyi hal’ indirimiyle 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'Şehit polis kızıyım, o olaydan sonra saçlarım bembeyaz oldu'

İstanbul Fatih’te 15 Ekim 2018’de taksiden pasaportu yanında olmadığı gerekçesiyle polis memurları Ş.Ş. ve İ.K. tarafından indirilen Özbekistan uyruklu I.K (27) Ş.Ş.’nin kendisine polis aracında tecavüz ettiğini iddia etmişti. Ş.Ş.’nin cüzdanındaki 1.400 TL’sini de aldığını iddia eden I.K. şikâyette bulunmak için gittiği Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği’nde de şikâyetinin alınmadığını, olayın kapatılmaya çalışıldığını öne sürmüştü. Olayın ortaya çıkmasının ardından 5 polis hakkında dava açılmıştı.

“Pişmanım”

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık polis memuru Ş.Ş. ve tutuksuz polis memurları sanıklar İ.K., E.S., Y.S., A.B. ile avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Ş.Ş., “Böyle bir olay olduğundan dolayı pişmanım. Suçsuzum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi. Diğer sanık polis memurları da suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istediler.

Cezaları ertelendi

Kararını açıklayan mahkeme, sanık polis memuru İ.K.’ye “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etmek” suçundan beraat kararı verdi. Mahkeme sanık A.B., E.S. ve Y.S.’yi ise “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmalarına hükmetti.

Haberin Devamı

29 yıldan 24 yıla

Mahkeme sanık polis memuru Ş.Ş.’nin ise “irtikap”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “cinsel saldırı” suçlarından toplamda 29 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanık hakkında iyi hal indirimine giden mahkeme cezayı toplamda 24 yıl 2 aya indirdi.

Mağdur: İnsanlara inancımı yitirdim

Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre, mağdur kadın I.K.’nın kendisi adına gönüllü avukat olan ancak vekillik talepleri mahkemece kabul edilmeyen avukatlarına attığı mesaj ortaya çıktı. I.K. mesajında şunları söyledi: “İnsanlar polise güvenirler. Yardıma ihtiyacı olduğu zaman polise giderler. Ama benim yaşadıklarımdan sonra ben polise olan inancımı değil tüm insanlara olan inancımı yitirdim. Ben bir şehit polisin kızıyım. O olaydan sonra saçlarım bembeyaz oldu. O kadar kötü günler yaşadım ki... Küçücük kızım için yaşamak zorunda olmasaydım bir saniye bile düşünmeden kendimi öldürürdüm.”

Haberin Devamı

Üye hâkim şerh düştü

Üye hâkim Kudret Karslı karara muhalefet ederek, sanıklar hakkında ceza verilmiş olmasına rağmen ceza tayininde alt hadden uzaklaşılmamış olduğunu ve sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğini belirterek, “Sanıkların fiilleriyle orantılı ceza alma koşulunun sağlanmamış olduğu kanaatindeyim. Fiili işleyenlere ceza verilmemesi bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayacak caydırıcılığı azaltmakta, hele ki vatandaşların güvenliğiyle sorumlu olan polis memurlarının söz konusu suçları işlediği değerlendirildiğinde, kişilerin fiziksel ve ruhsal bütünlüklerinin korunması hususundaki pozitif yükümlülüğün yerine getirilmemesi sonucunu doğurmaktadır” şerhini kayda geçirdi.