Gazete Vatan Logo

Polis kiliseyi bir saat önce boşalttı

Bombalı saldırıdan önce polis kiliseden ayrıldı mı?

Mısır’ın İskenderiye kentinde bulanan Kıpti kilisesine yılbaşı ayini sırasında düzenlenen ve 21 kişinin hayatına, 96 kişinin de yaralanmasına mal olan bombalı saldırıdan bir saat önce güvenliği sağlayan polisin, kiliseden ayrıldığı öne sürüldü. Görgü tanıklarına göre ayin başladıktan sonra kilisenin önünde bulunan polis ekipleri bölgeden ayrıldı. Burada sadece dört tane koruma kaldı. İki kişi gri Skoda marka bomba yüklü otomobili kilisenin önüne park etti. Demir, çivi ve cam parçalarıyla tesiri artırılan 100 kilogramlık patlayıcı bulunan otomobildeki saldırganlar olay yerini terk ettikten sonra, ayinin dağıldığı sırada patlama gerçekleşti.

Araç yandığı sırada çekilen bir video görüntüsünde tekbir seslerinin duyulması dikkat çekti. Ülkedeki Hristiyan ve Müslüman çatışmasını körükleyen olay sonrasında ülke geneline gösteri yürüyüşleri düzenlendi.

45 polis yaralandı

Kızgın kalabalıklar polisle çatıştı. Çıkan olaylarda 45 polis ve 42 kişi yaralandı. Dinler arası çatışmanın büyümesinden korkan hükümet, taraflara itidalli olmaları çağrısında bulundu. Mısırlı yetkililer saldırıyı Mısır dışından güçlerin yaptığını söylüyor. En baş şüpheli ise El kaide örgütü. El Kaide’nin kullandığı bir internet sitesinde daha önce Azizler kilisesi hedef olarak gösterilmişti. Mısır polisi, bombalı saldırı sonrasında ülke genelindeki kiliselerin önlerine barikatlar kurdu.

Bu arada Mısır’ın önde gelen Hristiyan işadamlarından Necip Saviris, saldırının faillerinin yakalanmasını sağlayacak bilgiyi getirene 1 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. 80 milyon nüfuslu Mısır’da halkın yüzde 7’sini Hristiyanlar oluşturuyor.

Haberin Devamı