Gazete Vatan Logo

Polis cemevinde!

Polis cemevine tanımaya ve hatır sormaya geldi

Tunceli polisi cemevi ziyaretinde Tuncelililerle yer sofrasına oturarak iftar açtı. Muharrem ayını kutlayan Alevilerle tanışıp geleneklerini öğrenmek istediklerini belirten polisler bir de bağlama hediye etti.

Tunceli’de Emniyet Müdürlüğü, kentte görev yapan polislerin Alevi kültürünü yakından tanımaları ve geleneklerini öğrenmeleri amacıyla çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Muharem orucu nedeniyle çevik kuvvet polisleri, eşleri ve çocukları Tunceli Cemevi’nde Tuncelilerle yer sofrasında oturarak iftar açtı. İftar yemeğinden sonra aralarında Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve müdür yardımcılarının ile birlikte resmi ve sivil kıyafetli polisler ve aileleri, cem odasında Tunceli’nin tanınmış isimlerinden Hozatlı Ahmet Yurt dede ile bir süre sohbet etti. Alevi mersiyelerini dinleyen bazı polislerin duygulandıkları gözlendi. Sohbet sonunda Tunceli Emniyet müdürü Hayati Yılmaz, Erzincan’dan getirttiği ve özel yapım olan 40 yıllık bağlamasını cemevi dedesi Ahmet Yurt Dedeye hediye etti. Emniyet Müdürü Yılmaz yaptığı konuşmada Alevi dostları ve Alevi dedeleri ile bir arada olmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirterek, şöyle dedi:

Beraberlik adımı

“40 yıllık olan tarihi bağlamayı dedemize hediye etmekten onur ve gurur duyuyorum. Hakikaten çok farklı çok güzel bir gece geçirdik bu mekanda. Alevi dostlarımızın, dedelerin, buradaki cemaatimizin bu matemli mühim gününde yanlarında bulunmak hakikaten bizleri çok mutlu etti. Özellikle Tuncelili Alevi vatandaşlar ile birlikte olmak bize hem mutluluk verdi, hem de birlik ve beraberlik anlamında çok iyi bir adım oldu, bu hep böyle devam etmeli. Bu bağlamanın namelerinde hep dostluk vardır. Geçmişte biz hep böyle duyduk, böyle öğrendik. Birlik vardır, muhabbet vardır, birliktelik, bütünlük vardır. Biz de ona vesile olmak istedik. İnşallah bundan sonra bu ve benzeri mekanlarda bizim de namemiz çalınır.”

Haberin Devamı