Gazete Vatan Logo

Polis 'akıl sağlığı'na sığındı

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde sivil polisler ve esnaf tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atan kişi olduğu belirtilen polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın avukatı tahliye talebinde bulunurken, ilginç bir savunma yaptı.

haber.sol.org.tr’nin haberine göre avukat Mutlu Karayılan’ın davaya bakan Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu 10 sayfalık dilekçede davada yargılanan polislerin 72 saat boyunca uykusuz, yorgun ve perişan halde görev yaptığı vurgulandı. Avukat Karayılan, Saldoğan’ın öldürme kastıyla hareket ettiğini düşünmenin akla, vicdana ve yasaya aykırı olduğunu savundu. Karayılan, “Eğer bir insan durduk yere herhangi bir husumeti bulunmaksızın birini öldürmek kastı ile hareket ediyorsa o zaman o insanın akıl sağlığı şüphede kalacaktır.?Akıl sağlığı yerinde olmayan kişinin de cezai sorumluluğu ve ehliyeti tartışılacaktır” ifadesini kullandı.

Saldoğan’ın eyleme katılanların hiçbirini tanımadığı gibi, hiçbir eylemciye karşı da husumeti bulunmadığını vurgulayan Karayılan, Ali İsmail’in ailesi ve avukatlarını ise ‘can siperane gayretle, aleyhte delil oluşturmakla’ suçladı.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’ın mahkemeye ulaşan raporuna karşın, olay anına ilişkin görüntülerde saldırıya uğrayan kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı yönündeki iddiasını yineleyen Karayılan, tanık ifadeleri için de ‘yanlı ve çelişkili’ dedi. Saldoğan’ın ‘gerekirse kefaletle’ tahliye edilmesi talebi mahkemece reddedildi.