Gazete Vatan Logo

Polis Akademisi özel harekat sözlü mülakatları hangi tarihlerde yapılacak?

Polis özel harekat olmak isteyenlerin gözü PÖH sözlü mülakatlarına çevrildi. PÖH fiziki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayanlar PÖH sözlü mülakata girmeye hak kazanacak. İşte detaylar...

Polis Akademisi özel harekat sözlü mülakatları hangi tarihlerde yapılacak?

Polis özel harekat yazılı ve fiziki sınavlar 23 Ocak'ta sona erdi. PÖH fiziki sınavını başarıyla geçenler sözlü mülakata girmeye hak kazanacak. PÖH sözlü mülakatlarının ne zaman yapılacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor, açıklandığında haberimizde olacak.

ADAYLARIN ALACAĞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Eğitim programlarının toplamda 6 ay süreceğini ifade eden Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Haberin Devamı

- 28 yaşından gün almamış olmak,

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak.