Gazete Vatan Logo

Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı sonuçlandı mı?

Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımının sonuçlanıp sonuçlanmadığı yakından takip ediliyor. 2-14 Kasım arası başvuruların yapıldığı Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı için sonuçlar hala açıklanmadı. Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı detayları haberimizde...

Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı sonuçlandı mı?

Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı başvurularının üzerinden uzun zaman geçmiş olması adayları meraklandırdı. Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı için 14 Kasım'da başvurular sona ermişti. Peki 10 bin kişinin alınacağı Polis Akademisi Özel Harekat Polis alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her ülkenin kendi içinde ve dış tehlikelere karşı korumak amacı ile oluşturmuş olduğu bazı güvenlik birimleri vardır. Bu güvenlik biriminde yer alan kişiler buna uygun bir eğitimden geçerler ve bu görev için hazırlanmış olurlar. Ancak herkes için bu görev olmayabilir bazı karakteristik ve antrenman gereken konulara da bu konuda dikkat edilmesi herhangi bir görev esnasında oldukça önem taşımaktadır. Kişi herhangi bir terör başta olmak üzere güvenlik gerektiren başka bir durum ile karşı karşıya kaldığında ne yapması gerektiğin bilmeli ve soğuk kanlılıkla görevini yapmaları gerekmektedir.

POLİS AKADEMİSİ ÖZEL HAREKAT POLİS ALIMI İÇİN

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Herkese uygun olmadığı için bu görev için bazı şartlar gerekmektedir. kişinin bu konudaki yeterliliği için de bazı parkurlar düzenlenerek bu görev için uygun olup olmadığına uzman kişiler karar verirler. Polis birimi de bu şekilde alım sağlamaktadır. Her yıl dönem dönem polis alımları olmaktadır. Ancak bu sene şartların düşürülmesi ve KPSS sınavında da ki yeterlilik puanının kaldırılması ile bu görev için bir çok vatandaş başvuruda bulunmuştur. her yıldan farklı olarak bu sene başvuru kriterlerinin düşürülmesinin sebebi ise bu sene oldukça fazla polis alımına ihtiyaç olmasıdır. Görev için bazı şartlar göz ardı edilmiştir.

Haberin Devamı

Bu sene ülkece yaşadığımız talihsiz olayların sonucu görevini kötüye kullanan birçok polis açığa alınmıştır. Bu nedenden dolayı da her zamankinden daha fazla bir polis ihtiyacı ortaya çıkmıştır Bu sene geçtiğimiz günler içerisinde polis akademisi özel harekat polis alımı için başvurular bitmiştir. Ancak polis akademisi özel harekat polis alımı başvurularının değerlendirilmesinin ardından sonuçlar resmi polis akademisi web sayfası üzerinden açıklandı. Açıklama sonucu mülakata girmeye ha kazanan kişiler yakın zamanda son bulan polis akademisi özel harekat polis alımı mülakat başvurularında bulundular. Bu başvuru sonucu adaylar mülakatlara katıl. Ve zorlu parkurları başarılı ya da başarısız bir şekilde geçecekler. Bu yıl oldukça kadroya ihtiyaç duyulan bu birimde adayların sınavlardaki yeterliliği değil mülakatlardaki çevikliği ve hızı önem kazanmıştır. Bu nedenden dolayı adayların mülakat esnasında gösterdikleri performans oldukça önemli bir husustur. Mülakat için bazı adaylar mülakattan önce antrenmanlar da bulunarak kendilerini polis akademisi özel harekat polis alımına hazırladılar. Performanslarını göstermek için sayılı günler kaldı .Ancak polis akademisi özel harekat polis alımının başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değildir. Henüz bu konu ile alakalı resmi kurumdan yani polis akademisinde bir açıklama gelmedi. Ancak açıklandığı takdirde adaylar bu sonuçlara resmi polis akademisi web sayfası üzerinden ulaşabilirler.

Haberin Devamı